НОВИНИ

Джокович - Баутиста Агут е първият полуфинал в Синсинати

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:53, 27.08.2020
Чете се за: 01:15 мин.
Тенис
джокович баутиста агут първият полуфинал синсинати

Джокович разби категорично Ян Ленард-Щруф от Германия, докато Роберто Баутиста-Агут детронира миналогодишния шампион Данил Медведев.

Световният номер 1 Новак Джокович продължи да прегазва своите опоненти като този път жертва на сърбина стана германецът Ян-Ленард Щруф.

Ноле реализира единствения пробив в първия сет при 2:1 в негова полза. До края на частта Щруф имаше своите шансове да се върне в сета, но Джокович ги отрази всичките, за да спечели с 6:3.

Във втория сет всякаква интрига отсъстваше. Агресивната игра на Джокера в комбинация с неувереността на Щруф набързо осигуриха на шампиона от 2018-та година аванс от 5:0.

Германецът все пак намери сили да стигне до един гейм. Сервирайки за мача Джокович показа леки колебания в играта си и позволи да бъде върнат единия от пробивите.

В следващия гейм обаче всичко приключи, след като световният номер 1 за пети път взе подаването на своя опонент.

На 1/2 финал Новак Джокович ще се изправи срещу Роберто Баутиста - Агут, който елиминира миналогдиния шампион Данил Медведев след трисетова победа.

Началото на мача обаче не предвещаеше подобен край. В първия сет на корта имаше само един тенисист и това бе Медведев, който дръпна с 5:0 и без особени трудности затвори частта с 6:1.

Руснакът започна силно и втората част като пропиля три възможности за реализиране на пробив още в откриващия гейм.

Постепенно испанският му опонент подобри играта си и успя на свой ред да вземе подаването на Медведев, за да поведе с 3:1.

Финалистът от US Open 2019-та обаче не се предаде и успя да изравни резултата при 4:4.

За негово съжаление обаче в десетия гейм той допусна нов пробив, който се оказа фатален и позволи на Баутиста-Агут да изравни сетовете.

В решителната част отново не липсваха обрати. Двамата си размениха по един пробив в началото като след това се стабилизираха на сервис.

В шестия гейм испанският тенисист отново взе подаването на Медведев, за да поведе комфортно с 4:2. Руснакът бе близо до моментален рибрейк, но пропиля цели три възможности, което като че ли му повлия крайно негативно.

При 5:3, сервирайки за мача, на Баутиста-Агут му се наложи да отразява нови две точки за пробив, но испанецът отново се справи, за да затвори мача след 2 часа и 15 минути на корта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив няма да остане без градски транспорт, увериха общината и превозвачите
Пловдив няма да остане без градски транспорт, увериха общината и превозвачите
Павел Върба: Не ни достигна класа
Павел Върба: Не ни достигна класа