НОВИНИ

Джокович и Тийм с успешно начало във Виена

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:25, 28.10.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Тенис
джокович тийм успешно начало виена

Първите двама поставени в схемата започнаха с двусетови победи участието си на последния за годината турнир от сериите ATP 500, в австрийската столица.

Новак Джокович излезе първи на корта срещу сънародника си Филип Крайнович, като мача между двамата сърби предложи много равностойна битка, особено в първия сет.

Световния номер 1 направи ранен пробив, след който поведе с 3:1, но Крайнович обърна изцяло развоя на сета и си осигури аванс от 5:4. Сервирайки за спечелването на първата част обаче по-младият от двамата тенисисти не издържа на напрежението и допусна връщане на пробива.

Стигна се до тайбрек, в който Джокович излезе краен победител след 8:6 точки.

Във втория сет, шампионът от 2007-ма година беше далеч по-стабилен и след два пробива затвори мача след 6:3 гейма във втората част и си осигури място в следващия кръг на надпреварата.

Веднага след Джокович на корта излезе и местния любимец Доминик Тийм. Австриецът имаше за съперник украинеца Витали Сачко.

В първия сет, шампионът от US Open 2020 взе ранен аванс от 5:1 гейма и изглеждаше, че лесно ще поведе в резултата. Украинецът обаче демонстрира хладнокръвие и върна и двата пробива, намалявайки на 4:5.

Сервирайки за да изравни обаче, Сачко се пропука за трети път, с което подари първата част на Доминик Тийм.

Втората част също беше изпълнена с пробиви, като и двамата отново си размениха по два. Сетът отиваше към тайбрек, когато в дванадесетия гейм Тийм реализира решаващия пробив, който му осигури място във втория кръг на турнира, който той спечели преди година.

Към следващия етап на надпреварата продължават още Хуберт Хуркач, Лоренцо Сонего и Кристиан Гарин, който поднесе изненада, елиминирайки след страхотна битка Стан Вавринка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гаел Мофис прекрати сезона си
Гаел Мофис прекрати сезона си
Нов рекорд на заразени с коронавирус у нас, от утре мерките се променят (Обзор)
Нов рекорд на заразени с коронавирус у нас, от утре мерките се променят (Обзор)