НОВИНИ

Джокович крачи уверено в Синсинати, Мъри отпадна

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:51, 26.08.2020
Чете се за: 01:31 мин.
Тенис
джокович крачи уверено синсинати мъри отпадна

Световният номер 1 Новак Джокович продължава да показва много силна игра на Мастърс турнира в Синсинати, след като късно снощи елиминира Тенис Сандгрен с 6:2, 6:4.

Сръбският тенисист тотално доминираше на корта през целия двубой като единствено в един гейм на втория сет бе изправен под малко по-голямо напрежение.

Още в първия гейм, 18-кратният шампион в турнирите от Големия Шлем взе подаването на своя съперник, а в седмата част осъществи нов пробив, преди да затвори комфортно сета с 6:2.

Във втория Ноле отново реализира брейк в първия гейм, за да поеме инициативата.

От там нататък той контролираше аванса си като не даваше никакви възможности на Сандгрен да се върне в мача. В осмия гейм обаче Джокович бе изправен до стената след като изостана с 0:40.

Сърбинът обаче не трепна и успя да запази подаването си. В деветия гейм той имаше пет мачбола при сервис на Сандгрен, но двукратния четвъртфиналист от "Australian Open" отрази всеки един от тях.

Краят на мача все пак дойде в следващия гейм, когато световният номер 1 бе безкомпромисен на свой сервис, печелейки подаването си на 0, за да оформи крайното 6:2, 6:4.

Следващият противник на Джокера по пътя към втори трофей от турнира е Ян-Ленард Щруф.

Друг от бившите шампиони в Синсинати, Анди Мър, загуби мача си от 1/8 финалите срещу финалиста от Уимбълдън 2016-та, Милош Раонич.

Най-силното оръжие на канадеца работеше безотказно като в целия двубой той даде едва две точки за пробив пред шотландеца.

В първият сет и двамата взимаха своите подавания в първите четири гейма като никой дори не се доближи на пробив.

От този момент обаче Раонич остана единствения играч на корта и със серия от четири поредни гейма взе първия сет след 6:2.

Канадецът реализира и пробив за началото на втория, повеждайки набързо с 2:0. Последваха няколко безоблачни сервис-гейма за сервиращите, за да се стигне до гейм номер шест.

В него Раонич изостана с 15:40, но след чудесни отигравания все пак съхрани аванса си от един пробив. В следващия гейм бившият номер 3 в света на свой ред стигна до два брейкбола като реализира втория, за да поведе с 5:2.

На свой сервис, без никакви проблеми той приключи мача, за да се класира за 1/4 финалите на турнира в Синсинати, където го очаква Филип Крайнович.

Сърбинът продължи с много силната си игра, преминавайки и през палача на Григор Димитров, Мартон Фучович след 6:2, 6:1 за малко над час игра.

Последните двама тенисисти. които стигнаха до топ 8 са Стефанос Циципас и Райли Опелка, които се наложиха съответно над Джон Иснър и Диего Шварцман.

Мачовете от 1/4 финалите предстои да се изиграят тази вечер като началото им е в 20 часа българско време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премахват незаконни строежи във вила "Аглика" след проверки, възложени от ВАП
Премахват незаконни строежи във вила "Аглика" след проверки, възложени от ВАП
Какви са обновените критерии за кандидатстване в детските градини?
Какви са обновените критерии за кандидатстване в детските градини?