НОВИНИ

Джокович призова феновете си да не се нахвърлят върху пострадалия лайнсмен

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
10:29, 08.09.2020
Чете се за: 01:33 мин.
Европейски футбол
джокович призова феновете нахвърлят пострадалия лайнсмен

Световният №1 в тениса Новак Джокович се обърна към привържениците си с апел да не се нахвърлят върху пострадалия лайнсмен, който бе ударен с топка от сърбина по време на "US Open" в неделя вечерта.

Джокович бе дисквалифициран в четвъртия кръг, след като удари топка към лайнсмените, уцелвайки неволно една от тях.

Жената падна на земята и имаше проблеми с дишането, а случката се разигра след пробив на съперника на Джокович – Пабло Кареньо Буста, в 11-ия гейм на откриващия сет.

Намиращият се в отлична форма през годината тенисист загуби всички заработени пари и точки в турнира до осминафинала и бе глобен заради дисквалификацията (200 000 долара), неявяването си на пресконференцията след мача с испанеца (20 000 долара) и заради неспортсментско поведение (10 000 долара).

Някои от феновете на Джокера изразиха недоволството си в социалните мрежи, където нанесоха обиди на официалното лице, след като потребителското ѝ име в Инстаграм бе придобито от сръбските медии.

„Как не те е срам? Възрастна зла жено“, гласеше едно от съобщенията, оставени в акаунта й в Инстаграм, докато други я обвиниха в това, че е преиграла.

Джокович защити лайнсмена в Туитър, докато същевременно благодари на фенове, които му оставили положителни съобщения в знак на подкрепа.

„Моля ви, не забравяйте, че лайнсменът, който бе ударен с топката миналата вечер, също се нуждае от нашата подкрепа. Тя не направи нищо погрешно. Отправям се към вас с призив да останете особено позитивни и загрижени към нея в този момент. От тези моменти ние ставаме по-силни. Обичам Ви. Европа, подготви се, идвам!“, написа Ноле в Туитър.

Припомняме, че пострадалият лайнсмен изпитваше сериозни проблеми с дишането след удара в областта на гърлото ѝ, а Джокович моментално изтича при нея и ѝ се извини.

Говорител на турнира заяви за Ройтерс по-късно, че лайнсменът е в добро състояние.

Турнирният съдия Сьорен Фримел излезе на „Артър Аш Стейдиъм“ и говори със съдията на стола Орели Турте и Андреас Егли, супервайзърът на Големия шлем, преди дълъг разговор с трикратния шампион в Ню Йорк.

Джокович се опита да обясни действията си в продължение на 12 минути, но правилата в Шлема са ясни, и съдбата му вече беше ясна.

Според тях „Играчи не трябва по никое време да нанасят физически щети на съдия, съперник, зрител или друго официално лице в рамките на корта. Реферът, в консултация със супервайзорите, може да обяви дисквалификация за всяко едно от нарушение на този правилник“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меси отново тренира с Барселона
Меси отново тренира с Барселона
Опозиционерка от Беларус е задържана на границата с Украйна
Опозиционерка от Беларус е задържана на границата с Украйна