НОВИНИ

Камен Златков не завърши първия манш в Аделбоден

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:46, 09.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
камен златков завърши първия манш аделбоден
Слушай новината

Българският алпиец Камен Златков отпадна след първия манш в старта за Световната купа в дисциплината слалом, който се проведе в Аделбоден, Швейцария.

Камен бе единственият роден представител в състезанието, тъй като другият ни алпиец Алберт Попов даде положителна проба за COVID-19 преди няколко дни.

Златков се спусна по трасето със стартов номер 51, но за съжаление не успя да стигне до финала, като българинът далеч не бе единствената жертва на трасето в швейцарския зимен център.

Цели 17 алпийци не успяха да завършат първия манш, а сред най-големите изненади бяха отпаданията на лидерите до този момент в класирането в дисциплината слалом Себастиан Фос-Сьолеваг от Норвегия и Кристофър Якобсен от Швеция.

Третият в подреждането за малката световна купа Клеман Ноел също се провали и не завърши първия манш.

Така, лидери след първото спускане бяха австрийците Мануел Фелер и Фабио Гщрайн, които завършиха с равно време от 54.06 секунди.

Във втория манш обаче и двамата бяха изненадани от техния сънародник Йоханес Щролц, който с много силно каране си заслужи първата победа за Световната купа. Фелер остана втори, а Гщрайн пропусна врата във втория манш и не завърши, което позволи на подиума да се качи германецът Линус Щрасер.

Следващият старт в дисциплината слалом е точно след една седмица и ще бъде отново в Швейцария, но във Венген.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Канада е новият носител на ATP Cup
Канада е новият носител на ATP Cup
Протест срещу презастрояването в "Овча купел"
Протест срещу презастрояването в "Овча купел"