НОВИНИ

Камерън Нори, който отстрани Григор Димитров, спечели Индиън Уелс

Камерън Нори
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:17, 18.10.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Камерън Нори спечели титлата на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, Калифорния, след като надви в спора за трофея Николоз Басилашвили след обрат с 3-6, 6-4, 6-1 за около един час и 50 минути игра.

Британецът, който на полуфиналите в надпреварата елиминира първата ни ракета Григор Димитров, достигна първи до пробив в третия гейм на откриващия сет.

От 3-1 в полза на Нори обаче, грузинският му опонент записа пет безответни гейма на сметката си, за да дръпне в частите и да се доближи на сет от най-голямата титла в кариерата си. Във втория ролите се размениха и този път Басилашвили бе този, който удари първи след брейк в третия гейм.

Той обаче бе моментално върнат от британеца, който изчака своя миг и след пробив в десетия гейм вкара срещата в решителна трета част. Там Нори бе категоричен, давайки само един гейм на опонента за първата си титла от Мастърс 1000 в кариерата. 26-годишният тенисист направи 13 уинъра по-малко от съперника във финала – 10 срещу 23, но и цели 21 непредизвикани грешки по-малко от грузинеца – 23 на 44.

Нори, който ще стане първа ракета на Великобритания в понеделник, изпреварвайки Даниел Еванс, ще се изкачи до рекордното в кариерата си 17-о място в световната ранглиста, продължавайки страхотния си сезон – той има шест изиграни финала през 2021, като това е втората му титла след тази в Лос Кабос, Мексико, отново на твърди кортове.

Британецът остава и с шансове за влизане във Финалите на осемте най-добри в Торино. Басилашвили също продължи силния си сезон въпреки загубата – той остава с пет титли в кариерата, като по-рано през годината триумфира в Доха и Мюнхен.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Казийски и Тренто с втори успех в Суперлигата
Казийски и Тренто с втори успех в Суперлигата
Ако Планът за възстановяване бъде одобрен до 31 декември, получаваме авансово плащане
Ако Планът за възстановяване бъде одобрен до 31 декември, получаваме авансово плащане