НОВИНИ

Кантона: Няма да гледам световното в Катар, защото загинаха хиляди работници

Ерик Кантона
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:38, 12.01.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият френски национал Ерик Кантона заяви, че не възнамерява да гледа мачовете от предстоящото Световно първенство по футбол в Катар през 2022 г.

Легендата на Манчестър Юнайтед обвини Катар в ужасно отношение към своите работници. Той смята, че Мондиалът трябва да се провежда в държави, където подобни събития ще оставят траен отпечатък на подрастващите млади спортисти, но според него Катар няма подобен потенциал.

"Следващото световно първенство не ме интересува, защото не е истинско. Не съм против Световното първенство да се проведе в страна, която има потенциал да развие и популяризира спорта, но Катар не е футболна страна. Световното първенство е в Катар, само заради парите. Начинът, по който се отнасяха към работниците, които построиха стадионите е ужасен. Хиляди хора загинаха, а ние се радваме за предстоящото първенство? Аз лично няма да го гледам", заяви категорично 55-годишният французин.

Мондиалът ще бъде първото световно в историята, което ще се проведе през зимата. Строителите на стадионите вярват, че техните колеги са загинали, заради претоварване. Различни разследвания доказаха, че работниците са принуждавани да работят продължителни смени, под жаркото слънце, без необходимата храна и вода.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борис Джонсън се извини, че бил на парти по време на локдауна
Борис Джонсън се извини, че бил на парти по време на локдауна
Осем полицаи са пострадали по време протеста според източници на БНТ
Осем полицаи са пострадали по време протеста според източници на БНТ