НОВИНИ

"Капачки за бъдеще" в Русе събра близо 10 тона пластмасови отпадъци

капачки бъдеще русе събра близо тона пластмасови отпадъци
bnt avatar logo
от БНТ
13:39, 22.05.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Регионални
Слушай новината

Кампанията „Капачки за бъдеще” се организира за пети път в Русенска област. Днес русенци донесоха огромни количества пластмасови капачки, с които бяха напълнили багажниците на автомобилите си.

"Каузата си заслужава и искаме да помогнем. Когато ги хвърляме на боклука, те много често просто отиват на сметището и не се рециклират", каза Петър Кънев.

"Количествата са поне двойно и тройно по-големи от предния път. Първата кампания, която направихме, от Русе имаше само 2 тона и половина. За щастие предната кампания бяха над 5 тона, днес очакваме между 8 и 10 тона", каза организаторът на кампанията за Русенска област.

От началото на 2020 г. каузата на кампанията „Капачки за бъдеще” е закупуване на специализирана неонатологична линейка.

"До момента повече от половината средства са събрани. Очакваме вече с тази кампания вече да са напълно осигурени след два-три месеца да е факт първата линейка в страната, която ще бъде най-модерната неонатологична линейка за деца, напълно оборудвана по най-съвременните изисквания. Надяваме се да съберем средства и за още една и в последствие за други", каза организаторът на кампанията за Русенска област Деян Тодоров.

Своя принос за каузата даде и екипът на БНТ Русе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пакиао обяви завръщането си срещу Спенс-младши
Пакиао обяви завръщането си срещу Спенс-младши
Мемфис се класира за плейофите в НБА
Мемфис се класира за плейофите в НБА