НОВИНИ

Капитанът Костов: Готов съм да водя България на ЕвроБаскет

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:56, 22.02.2021
Чете се за: 00:38 мин.
Баскетбол
капитанът костов готов съм водя българия евробаскет

Капитанът на националния ни отбор по баскетбол за мъже - Чавдар Костов получи заслужена почивка днес и заедно с Дий Бост не попадна в групата на националния тим при днешното поражение с 61:80 от Босна и Херцеговина.

Капитанът обаче участва в официалната пресконференция на ФИБА след мача.

„Всичко беше добре до края на третата част. Изгубихме енергия. За разлика от първия мач, този беше без напрежение и за нас, и за Босна, защото ние се класирахме, а те спечелиха групата. И двата отбора играха без напрежение. Исках да играя. Бях готов за този мач. Исках да помогна на съотборниците си. Когато съм на терена опитвам да давам 100%“, коментира Костов днешния двубой.

„Готов съм да съм капитан и на Евробаскет 2022. Вярвах в нашия отбор. Сега имаме време да се подготвим по най-добрия начин“, каза още Костов, който дебютира на еврофинали преди 10 години в Литва, отново с треньор Росен Барчовски.

„Вярвах, че ще се класираме. Имахме пресконференция в София и казах, че трябва да дойдем тук като фаворити, защото играхме много добре срещу Латвия в България и дойдохме тук за победата“, завърши Костов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България стартира с убедителна победа старта на Купа "Странджа"
България стартира с убедителна победа старта на Купа "Странджа"
Достойна България загуби от Босна в мач без значение
Достойна България загуби от Босна в мач без значение