НОВИНИ

Карацев спря серията на Мъри и вдигна титлата Сидни

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:22, 15.01.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
карацев спря серията мъри вдигна титлата сидни
Слушай новината

Руснакът Аслан Карацев спечели титлата от АТР 250 турнира в Сидни, след като във финален сблъсък надигра бившия №1 в света Анди Мъри с 6:3, 6:3.

За Карацев това бе трети триумф в турнир от АТР, като по този начин той отне възможността на Мъри да стигне до своя първи трофей от 2019 година насам.

Руснакът започна много силно двубоя на "Кен Розуел Арена", като проби подаването на съперника си още в откриващия гейм, а в деветия повтори упражнението, за да фиксира крайното 6:3 в първия сет.

Във втория Карацев отново стигна до ранен пробив, който му позволи да поведе с 3:0. В петия гейм световният №20 имаше най-големи трудности от началото на срещата, тъй като трябваше да отразява пет брейкбола, но все пак успя да поведе с 4:1. Оттам нататък за руския тенисист проблеми нямаше и след ново 6:3 той се поздрави с крайния успех.

Въпреки загубата, през тази седмица в Сидни Анди Мъри показа добра игра и съумя да запише четири поредни победи, като три от тях бяха срещу играчи от топ 50.

Това дава на британеца поводи за оптимизъм преди старта на Australian Open, където в един от най-интересните мачове от първия кръг той излиза срещу Николоз Басилашвили.

За полуфиналистът в Мелбърн от преди година Карацев пък първия за годината турнир от Шлема започва с мач срещу Денис Кудла.

Междувременно, Танаси Кокинакис завоюва своя първи трофей от АТР, след като спечели надпреварата от сериите АТР 250 в своя роден град Аделаида. На финала австралиецът трябваше да прави поредния си обрат през седмицата, но все пак пребори съпротивата на французина Артур Риндерних след 6:7(8), 7:6(5), 6:4.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа на пътя Разлог - Велинград
Катастрофа на пътя Разлог - Велинград
Намериха мъртва възрастна жена, обявена за издирване, в парк „Въртопо” в София
Намериха мъртва възрастна жена, обявена за издирване, в парк „Въртопо” в София