НОВИНИ

Караянчева: С болка свеждаме глави пред паметта на погубените от тоталитарната репресия

караянчева почете жертвите комунистическия режим
bnt avatar logo
от БНТ
08:57, 01.02.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще почете в Кърджали паметта на жертвите на комунистическите репресии.

В деня за поклонение пред загиналите и пострадалите от комунистическия режим тя ще положи цветя пред паметника на отец Благой Топузлиев – убеден демократ, защитник на човешките и религиозните права в тоталитарна България, политзатворник, осъден и прокуден от родината си, един от основателите на Независимото дружество за защита правата на човека.

"Днес отдаваме почит пред жертвите на комунистическия режим и хилядите прекършени животи. С болка свеждаме глави пред паметта на погубените от тоталитарната репресия представители на интелектуалния, духовния и икономическия елит на България", написа Караянчева във Фейсбук.

В деня за поклонение министър-председателят Бойко Борисов също написа във Фейсбук профила си:

"Вечна памет на жертвите на комунистическия режим! Преди 76 г. така нареченият "Народен съд", който нито е народен, нито е съд - дава началото на един от най-черните процеси в нашата история. Нелегитимен, примитивен и политически контролиран, той ликвидира физически част от елита на нацията. За съжаление, все още има гласове, че този престъпен акт е "необходимо и неизбежно правосъдие".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на деня ще бъде укрепен ската на АМ "Струма"
До края на деня ще бъде укрепен ската на АМ "Струма"
Какъв ще е резултатът от разхлабване на мерките?
Какъв ще е резултатът от разхлабване на мерките?