НОВИНИ

Карло Анчелоти: Бензема се превърна в лидера на Реал Мадрид

карло анчелоти бензема превърна лидера реал мадрид
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 18.10.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти сподели, че новият носител на „Златната топка“ Карим Бензема се е превърнал в лидер на отбора.

Нападателят, който се присъедини към Кралския клуб през 2009 година, стана основната фигура в атаката на „белите“ след раздялата с Кристиано Роналдо, който премина в Ювентус през 2018 г.

Бензема спечели първата си „Златна топка“ в кариерата в понеделник вечер, отпразнувайки подобаващо силната си кампания миналата година, когато изведе Реал до триумфите в Ла Лига и Шампионската лига със своите впечатляващи 44 гола в 46 мача във всички турнири.

„Той е играч, който има много повече отговорност, вече усеща, че се е превърнал в лидер. Качеството му не се е променило – същото е като преди осем години. Но отговорността му към отбора се промени, наред с неговото отношение. Той се превърна в лидер“, каза италианецът на пресконференция.

Португалският нападател Роналдо спечели отличието четири пъти като играч на Реал, превръщайки се в реализатор номер 1 в историята на клуба, като ролята на Бензема беше по-скоро второстепенна. Манчестър Сити, който бе победен от Реал в полуфиналите на ШЛ миналия сезон, спечели приза за Най-добър клуб на годината.

„Най-добрият отбор бе Реал Мадрид, и те получиха наградата за това, която е Шампионската лига. Дълбоки уважения към Сити, разбира се, но за нас, най-голямата награда – ние я получихме през май“, добави Анчелоти.

Реал Мадрид надви Барселона в 250-то издание на Ел Класико в неделя и се изправя срещу Елче като лидер в класирането в сряда, като Анчелоти окуражи отбора си да бъде концентриран.

„Трябва да натиснем още повече. Нормално е да си по-концентриран в мачове на най-високо ниво, но е малко по-трудно да си максимално фокусиран след мач, който ти коства толкова много както психически, така и физически“, добави италианският специалист.

Тибо Куртоа, който бе определен за Най-добър вратар, няма да бъде на разположение, след като страда от ишиас. Андрий Лунин ще продължи да пази под рамката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 400 пътни нарушения са установили полицаите в Русенско за седмица
Над 400 пътни нарушения са установили полицаите в Русенско за седмица
Кметът на Белица иска таван на цената на дървата за огрев
Кметът на Белица иска таван на цената на дървата за огрев