НОВИНИ

Карло Анчелоти: Искаме да продължим да се борим за титлата до края

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:39, 07.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Карло Анчелоти
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви категорично, че неговият тим няма да се откаже от битката за титлата в Испания въпреки разликата от 12 точки спрямо лидера в подреждането към този момент Барселона.

В следващия кръг от Ла Лига "Кралския клуб" приема Виляреал, а според италианският наставник причината за голямото изоставането на Реал се крие не толкова в по-лошата игра на тима през този сезон, а в подобреното представяне "каталунците".

"Имаме само четири точки по-малко в лигата от тази фаза миналата година... Барселона има много повече. Искаме да продължим да се борим за титлата до края", категоричен е Анчелоти.

63-годишният специалист коментира още и слуховете, свързани с неговото бъдеще начело на Реал Мадрид, заявявайки, че не вижда причина да напуска испанската столица, както и че за нищо на света не би поел Барселона.

"За мен е невъзможно да тренирам Барселона. След 1272 мача като треньор не трябва да доказвам нищо. Не бих променил себе си. Трябва да уважавате моята лична история и тази на клубовете, в които съм работил. Аз съм обичан и се чувствам сигурен, така че няма причина да сменя Реал Мадрид с Барселона", заяви Карло Анчелоти.

Въпреки сериозното изоставане в Ла Лига спрямо Барселона Реал Мадрид все още продължава да се бори за други два трофея, като на тима му предстои четвъртфинален сблъсък в Шампионската лига срещу Челси, както и финал за Купата на Краля срещу Осасуна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емили, Чеченеца и Куката остават в ареста, реши Районният съд в Пловдив
Емили, Чеченеца и Куката остават в ареста, реши Районният съд в Пловдив
Километрични опашки се образуваха на изхода на София на АМ "Тракия"
Километрични опашки се образуваха на изхода на София на АМ "Тракия"