НОВИНИ

Карлос Алкарас: Да бъда №1 в света е основната ми цел

21-годишният шампион от "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", който загуби в драматичен финален мач на Олимпийските игри от Новак Джокович, се връща в игра тази седмица на турнира в Синсинати.

джак дрейпър детронира алкарас осминафиналите куинс клъб
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:07, 12.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

След като спечели две последователни титли от Големия шлем и сребърен медал на Олимпиадата в Париж, световният номер 3 в ранглистата Карлос Алкарас заяви, че една от основните му цели до края на сезона е да финишира на първо място в ранглистата на АТП, съобщи Ройтерс.

21-годишният шампион от "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", който загуби в драматичен финален мач на Олимпийските игри от Новак Джокович, се връща в игра тази седмица на турнира в Синсинати от сериите "Мастърс", където може да намали изоставането си от италианеца Яник Синер и сърбина Джокович.

Алкарас е на 450 точки зад лидера в класацията Синер.

"Очевидно да бъде номер 1 е важна цел за мен", каза испанецът. "Наистина съм фокусиран върху това. Аз съм съсредоточен върху всеки турнир, като се опитвам да играя страхотен тенис, да постигам добри резултати и да ставам по-добър. Тази година да завърша като номер 1 ще бъде основната ми цел", добави той.

През миналия сезон той бе финалист в Синсинати, като ще започне тазгодишното си участие в турнира срещу французина Гаел Монфис или Александър Попирин от Австралия, като се връща на твърди кортове за пръв път от март, когато достигна до четвъртфиналите в Маями.

"Вълнувам се да се върна в Синсинати. Имам страхотни спомени от миналата година, когато достигнах до финала и загубих в оспорван и епичен мач срещу Джокович", завърши Карлос Алкарас. Джокович няма да участва на турнира след олимпийския си триумф.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подобрява се състоянието на детето, прегазено от трактор на плажа в Созопол
Подобрява се състоянието на детето, прегазено от трактор на плажа в Созопол
Жълт код за високи температури между 34 и 39 градуса е издаден за цялата страна за днес
Жълт код за високи температури между 34 и 39 градуса е издаден за цялата страна за днес