НОВИНИ

Карлос Алкарас се промъкна до четвъртфиналите в Мадрид, Синер също продължава напред след обрат

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:26, 30.04.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
карлос алкарас промъкна четвъртфиналите мадрид синер също продължава напред обрат
Слушай новината

Шампионът в последните две издания на тенис турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Мадрид Карлос Алкарас се класира за четвъртфиналите в надпреварата през тази година след измъчена победа срещу германеца Ян Ленард Щруф.

Двамата се изправиха един срещу друг в повторение на финала отпреди 12 месеца, а днес отново испанецът трябваше доста да се потруди, за да надиграе своя съперник с 6:3, 6:7(5), 7:6(4).

Битката на централния корт "Маноло Сантана" продължи близо три часа, а Алкарас определено може да съжалява, че не приключи двубоя по-рано, тъй като имаше пробив аванс в хода на втория и третия сет, като в последния дори пропусна четири последователни мачбола в десетия гейм.

В крайна сметка световният №3 взе своето в решителния тайбрек, в който спечели четири поредни точки при изоставане от 3-4 по пътя си към крайния успех.

Така Карлос Алкарас отново достигна до голямата осмица в Мадрид, а там негов противник ще бъде руснакът Андрей Рубльов, който по-рано днес се справи с Талон Гриекспор в два сета - 6:4, 6:2.

Междувременно напред към четвъртфиналите в състезанието продължава и италианецът Яник Синер, който също срещна сериозна съпротива от руснака Карен Хачанов.

Шампионът от тазгодишния Australian Open дори загуби откриващата част, но впоследствие намери сили да стигне до пълен обрат за крайното 5:7, 6:3, 6:3.

Така Синер за пръв път в своята кариера ще играе в толкова напреднала фаза на Мастърса в Мадрид, а в спор за място на полуфиналите той ще играе срещу канадеца Феликс Ожие-Алиасим или норвежеца Каспер Рууд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха моста за кв. "Василико" в Царево заради обилните валежи
Затвориха моста за кв. "Василико" в Царево заради обилните валежи
384 дни по-късно: Поредният парламент е в историята
384 дни по-късно: Поредният парламент е в историята