НОВИНИ

Късен гол срещу Дортмунд остави Байер Леверкузен непобеден през сезона, Щутгарт се провали като гост на Вердер

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:55, 21.04.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
късен гол дортмунд остави байер леверкузен непобеден сезона щутгарт провали гост вердер
Слушай новината

Новият шампион в немската Бундеслига Байер Леверкузен продължава да бъде без загуба във всички турнири през настоящия сезон, завършвайки 1:1 при визитата си на Борусия Дортмунд в среща от 30-ия кръг на първенството.

Двубоят на "Сигнал Идуна Парк" бе първи за момчетата на Шаби Алонсо, след като те официално си гарантираха "Сребърната саратиела" преди седмица, но в крайна сметка гостуването можеше и да завърши с поражение за "аспирините".

Основната причина за това бе попадението на Никлас Фюлкруг в 81-ата минута, което даде аванс на Дортмунд малко преди края на редовното време.

Дълбоко в продължението на срещата обаче центриране от ъглов удар на Флориан Вирц стигна до Йосип Станишич и той с глава реализира за 1:1, като след гола камерите дори уловиха как наставника Шаби Алонсо се отиде да празнува със своите играчи, въпреки че на практика този резултат не от голямо значение за Байер.

След равенството Леверкузен остава недостижим на върха с 80 точки, докато Борусия Дортмунд продължава да бъде на петото място с 57 пункта.

Междувременно отборът на Щутгарт допусна грешка в спора си с Байерн Мюнхен за втората позиция в крайното подреждане, губейки с 1:2 при визитата си на Вердер Бремен.

Две попадения на Марвин Дукш осигуриха солиден аванс на "бременските музиканти" до 49-ата минута, а до края гостите успяха да върнат само един гол чрез Денис Ундав.

По този начин "швабите" са трети в подреждането с 63 точки, на три зад Байерн Мюнхен, а Вердер е на 11-ата позиция с 34 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
70-годишен мъж от Батановци е обявен за издирване
70-годишен мъж от Батановци е обявен за издирване
Йордан Морехон донесе първи медал на България от европейското по бокс в Белград
Йордан Морехон донесе първи медал на България от европейското по бокс в Белград