НОВИНИ

Късен обрат донесе победата на Черно море над Ботев Пловдив в мач със седем гола

ботев пловдив записа първа победа сезона голово шоу черно море
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
22:34, 19.08.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Черно море постигна победа с 4:3 при визитата си на Ботев Пловдив в откриващия мач на седмия кръг в Първа лига.

„Канарчетата“ откриха резултата в 8-ата минута, когато Роеи Херман проби по десния фланг и центрира ниско по диагонал в наказателното поле на „моряците“. Топката попадна в краката на Елвис Ману, който с едно докосване я предостави за Антоан Бароан, централният нападател на домакините с удар от движение се разписа в центъра на вратата, под плонжа на стража Иван Дюлгеров.

Съставът на Илиан Илиев изравни резултата в 19-ата минута след продължителна атака в половината на Ботев. Мимито изведе Виктор Попов отдясно в наказателното поле на „жълто-черните“, националът на България елиминира с финт опеката на Мохамед Брахими и пусна успореден пас по земя към точката за изпълнение на дузпа, където Закария Беншаа с удар от движение прати неспасяемо топката в далечния горен десен ъгъл на вратата, пазена от Георги Аргилашки.

Ботев Пловдив отново поведе в 41-ата минута. Резервата Джеймс Ето‘о центрира меко от фаул в пеналтерията на гостите от Варна, където Виктор Попов с глава продължи топката към непокрития Бароан, който с акробатичен удар от въздуха с левия крак се разписа в долния десен ъгъл на вратаря Дюлгеров.

След малко повече от час игра Черно море отново стигна до равенството. Евгений Сердюк стреля от пряк свободен удар, Аргилашки се намеси неубедително, а това позволи на Матеуш Клементе да се разпише за 2:2 при добавката с удар от близко разстояние.

Три минути по-късно „канарчетата“ за трети път в срещата поведоха чрез дебютния гол на Рой Херман за тима, който получи топката на втора греда след центриране отдясно на Брахими и с удар по земя донесе отново радост на феновете по трибуните.

Черно море стигна до победата късни голове на Матиас Курьор и Точукву Ннади в 88-ата и в 89-ата минути.

В класирането съставът на Илиан Илиев събра актив от 15 точки и зае еднолично първото място. Този на Желко Копич е предпоследен с едва една спечелена точка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спор между СДС и правосъдното министерство за сградата на "Раковски" 134
Спор между СДС и правосъдното министерство за сградата на "Раковски" 134
Сушата в Сърбия: От Дунав изплуваха потънали германски кораби
Сушата в Сърбия: От Дунав изплуваха потънали германски кораби