НОВИНИ

Катарина Лийнсбергер спечели златото в женския слалом

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:01, 20.02.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Зимни
катарина лийнсбергер спечели златото женския слалом

Австрийката донесе първа световна титла за страната си в тази дисциплина при дамите от 2011 година насам, когато на шампионата в Гармиш-Партенкирхен, Марлийз Шилд грабна златото в слалома.

23-годишната Лийнсбергер не остави никакви шансове на конкурентките си, давайки най-добри времена и в двата манша за общ резултат от 1:39.50 минути.

На една секунда зад нея остана водачката за Световната Купа Петра Влъхова от Чехия, а бронзовото отличие спечели Микаела Шифрин от САЩ.

Американката се бе устремила към пета поредна титла в коронната си дисциплина, но трябваше да се задоволи с третото място, което и осигури 11-ти медал от световно първенство.

Четвърта финишира сребърната медалистка от 2017 година Уенди Холденер от Швейцария, а пета беше приятната изненада, словенката Андрея Сколар, която беше 17-та след първото спускане.

Шампионката на България Ева Вукадинова беше 44-а след първия манш с 57.35 секунди, но не успя да завърши във втория и отпадна.

Така приключиха състезанията при дамите от 46-то Световно първенство по Ски-алпийски дисциплини, като Катарина Лийнсбергер и Лара Гут-Бехрами си тръгва с по два златни медала. По едно злато завоюваха Микаела Шифрин, Корин Зютер и Марта Басино, която подели 1-та позиция с Лийнсберер в паралелния гигантски слалом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барчовски определи групата за важния мач срещу Латвия довечера
Барчовски определи групата за важния мач срещу Латвия довечера
Масовата ваксинация в област Благоевград започна от днес
Масовата ваксинация в област Благоевград започна от днес