НОВИНИ

Католически свещеник шокира деца с изказване, че няма Дядо Коледа

католически свещеник шокира деца изказване дядо коледа
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:48, 11.12.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Още
Слушай новината

Римокатолическата епархия на град Ното, Сицилия, се извини на паството си, след като епископ Антонио Сталиано заяви, че Дядо Коледа не съществува, а с това шокира децата на острова.

По думите на колегите му, епископът се опитвал да подчертае истинското значение на Коледа и историята на Свети Никола. Говорителят на епархията - преподобният Алесандро Паолино, обясни, че Сталиано се опитвал да обясни историята на Свети Никола - първообраз на Дядо Коледа, и епископ, който давал подаръци на бедните и е бил преследван от римски император.

Сталиано заявил, че Дядо Коледа не съществува и че червеният му костюм е създаден от голяма компания за безалкохолни газирани напитки.

"Със сигурност не трябва да разрушаваме въображението на децата, а да черпим от него добри примери, които са положителни за живота", написа Паолино на страницата на епархията във Фейсбук.

Докато някои приветстват опита на епископа да се съсредоточи върху католическото значение на Коледа, други го критикуват, че се намесва в семейните традиции, а трети негодуват, че е съсипал надеждите на децата дни преди Коледа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина легендата на испанския тенис Маноло Сантана
Почина легендата на испанския тенис Маноло Сантана
Над 200 000 души са без ток заради ураганите в САЩ
Над 200 000 души са без ток заради ураганите в САЩ