НОВИНИ

Килиан Мбапе: Казах на ПСЖ, че искам да си тръгна през лятото

Килиан Мбапе
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 04.10.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе потвърди, че е поискал лятото да напусне клуба, за което е информирал ръководството на парижани.

Нападателят най-после наруши мълчанието си относно желанието на Реал Мадрид да го привлече. През юли ръководството на „Белия балет“ изрази желание да привлече френския национал, но ПСЖ не се съгласиха на трансфер.

Последната оферта на испанския гранд беше в размер на 220 милиона евро, но французите решиха, че е по-важно да задържат футболиста.

Спортният директор на ПСЖ Леонардо призна, че Килиан Мбапе е поискал трансфер, като същевременно обвини Реал Мадрид, че са използвали нечестни методи за контакт с нападателя.

„Казаха, че съм отказал шест или седем предложения за продължаване на договора, както и че не не съм искал да говоря повече с Леонардо, а това категорично не е вярно. Поисках да напусна, защото от момента, в който не пожелах да преподпиша, се надявах клубът да вземе пари за трансфера, за да може да вземе качествен играч в замяна“, сподели Мбапе.

„Това е клуб, който ми даде много, винаги съм бил щастлив, четирите години, които прекарах тук, и все още съм щастлив. Обявих го достатъчно рано, за да може клубът да реагира“, сподели нападателят.

Килиан Мбапе ще има възможността да преговаря с други клубове още през януари. Очаква се първият тим, който ще прояви интерес да бъде Реал Мадрид, който да го привлече като свободен агент. Според правилата, футболистът може да води разговори с други тимове през зимата, след като лятото контрактът му с ПСЖ изтича.

„Исках всички да излезем от тази ситуация по-силни, да си стиснем ръцете, да направим добра сделка и уважавам това. Казах им: „Ако не искате да ме пускате, ще остана“, допълни Мбапе.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16-годишна пешеходка е с опасност за живота след катастрофата с мотоциклетист в Стара Загора
16-годишна пешеходка е с опасност за живота след катастрофата с мотоциклетист в Стара Загора
Русия тества хиперзвукова ракета
Русия тества хиперзвукова ракета