НОВИНИ

Ким Клайстерс не се отказва от завръщането си, въпреки пандемията.

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:25, 09.07.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Тенис

Белгийката ще вземе участие на предстоящия Световния ТиймТенис.

Четирикратната носителка на титли от големия шлем Ким Клайстерс изненадващо обяви в началото на сезон 2020 в тенис своето завръщане на корта. Важно е да се спомене, че не за пръв път бившата номер 1 се завръща на корта след като преди това е обявила, че приключва със спорта. През 2007 година, 23-годишната тогава белгийка обявява край на кариерата си, изтъквайки като основна причина многото получени контузии.

Две години по-късно тя прави триумфалното си завръщане на корта, печелейки за втори път Ю Ес Оупън. През 2012 година Клайстерс за втори път окачи ракетата на стената, като този път главната причина беше желанието и да бъде до дъщеря си.

В началото на този сезон Клайстерс отново изрази намеренито си да се завърне в професионалния тенис. Тя дори изигра две срещи на турнири в Дубай и Мексико като въпреки двете си загуби белгийката остана доолна от представянето си . Както се оказа, това бяха два от последните турнири преди пандемията от коронавирус да прекрати сезона.

Въпреки липсата на професионални турнири до началото на месец август, Клайстерс не губи надежда, че ще продължи с възобновяването на кариерата си. „Най-важният урок за мен е да вярвам на процеса. Това не означава, че заради пандемията аз съм загубила желание да играя отново тенис. Има някои предизвикателства, като комбинирането на родителските грижи с учене на децата в къщи, както и тренировките, така че определено е предизвикателно, но в същото време преминаваш през всичко това заедно“, сподели 37-годишната белгийка

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният прокурор: Прокуратурата няма да бъде въвличана в дребни политически игрички
Главният прокурор: Прокуратурата няма да бъде въвличана в дребни политически игрички
Черна Гора прекрати първенството заради коронавируса
Черна Гора прекрати първенството заради коронавируса