НОВИНИ

Кирил Петков: Без коалиция с ГЕРБ, докато Бойко Борисов е лидер

кирил петков уславието диалог итн слави трифонов взима решенията
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
13:19, 13.08.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

"Продължаваме промяната" няма да влезе в коалиция с ГЕРБ докато Бойко Борисов ръководи тази партия. Тази позиция препотвърди бившият премиер Кирил Петков. По думите му все още няма решение дали "Продължаваме промяната" ще се яви на изборите заедно с "Демократична България".

"Когато говорим с "Демократична България", ние знаем, че ще бъдем в коалиция с тях след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на изборите, така че да имаме най-голям шанс за 121 и това е функция на избирателите. Аз видях какво е да нямате четири депутати. Означава, че първите стъпки на антикорупция, първата стъпка за газова диверсификация, не се постигат, ако нямате подкрепа в парламента, така че това трябва да ни е фокуса".

Кирил Петков определи като безумие отказът на ЦИК да избере представители на "Продължаваме промяната" за председатели или секретари в районните избирателни комисии. Вчера стана ясно, че партията ще обжалва решението.

"Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия няма там представителство, но това го очаквахме. Другото, което виждаме е, че в последните 30 дни има над 3500 статии срещу нас. Това е една индустрия, която непрекъснато работи, да се опита да очерня нашето правителство", каза бившия премиер Кирил Петков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИПИ: Ръстът на заплатите не успява да надхвърли инфлацията през второто тримесечие
ИПИ: Ръстът на заплатите не успява да надхвърли инфлацията през второто тримесечие
Доброволци почистват Младежкия хълм в Пловдив
Доброволци почистват Младежкия хълм в Пловдив