Кирил Петков: С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната

от БНТ
12:48, 14.09.2021 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
кирил петков асен василев сигурност бъдем част промяната
Слушай новината

Заедно с Асен Василев ще бъдем част от промяната на България. Това каза при посещението си в Благоевград служебният министър на икономиката Кирил Петков.

„Моята гледна точка е, че трябва наистина да вземем това решение заедно с Асен Василев - как да продължим промяната по най-ефективния начин. И това в момента го обмисляме. Имаме енергия за това. Аз съм го казвал. Вярвам, че България може да се промени много бързо, ако се правят правилните стъпки. Коя е най-ефективната част да бъдем част от промяната, точно в момента го обсъждаме – как да го направим, кое да структурираме, в какво време, дали това е най-добрият вариант в момента, като служебни министри да продължим или да направим нещо извън, това тепърва. Не финализираме последните стъпки“, каза Петков.

Той не отговори на въпрос дали вече има предложение от президента Румен Радев да се включи в следващото служебно правителство.

„Много ни е важно докато сме служебни министри да сме аполитични, защото иначе ще бъдем поредните хора, които едва ли не използваме трибуната в момента, за да си правим някакви ПР кампании. Не искаме това, искаме да свършваме реални дейности“, допълни Кирил Петков.

В Благоевград той се срещна с кмета Илко Стоянов и заедно обсъдиха възможностите за икономическо развитие на общината.

Автор: Йорданка Бакалска

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Красен Кралев: Нямаше натиск върху БФС, изненадан съм от решението на съда за Конгрес
Красен Кралев: Нямаше натиск върху БФС, изненадан съм от решението на съда за Конгрес
Волейболното първенство стартира на 22 октомври
Волейболното първенство стартира на 22 октомври