НОВИНИ

Класически успех на Манчестър Юн срещу Лестър

Рашфорд няма спирка, Манчестър Юнайтед с класика срещу Лестър

класически успех манчестър лестър
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:14, 19.02.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед продължи с добрите си изяви в последните седмици и победи Лестър Сити с 3:0 у дома в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. На "Олд Трафорд" намиращият се в отлична форма нападател на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд продължи с головата си серия и вкара два гола.

Мачът можеше да се развие и по различен начин, ако "лисиците" бяха реализирали един от двата си отлични шанса за гол в първите минути, но и в двата случая Давид де Хеа се намеси отлично и отрази удари на Харви Барнс и Келеши Ихеаначо. Постепенно домакините поеха контрол над събитията, а в 25-та минута Рашфорд бе изведен от Бруно Фернандеш сам срещу вратаря на Лестър Дани Уорд и хладнокръвно реализира. В 56-та минута Рашфорд отново се откъсна от защитата на съперника, този път след пас на Фред, и пак преодоля с лекота Уорд. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но впоследствие ВАР показа, че английският национал е бил в чиста позиция и голът бе зачетен.

Само пет минути по-късно резервата Джейдън Санчо направи 3:0 след хитро двойно подаване с Фернандеш. До края не паднаха повече голове и Юнайтед взе трите точки. След този успех тимът на Ерик тен Хаг остава на трето място в класирането с 49 точки, три по-малко от втория Манчестър Сити. Лидерът Арсенал е с 54 точки и мач по-малко от преследвачите. Лестър Сити заема 14-а позиция в подреждането с актив от 24 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев: Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се проявява
Президентът Радев: Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се проявява
Възпоменателна церемония по повод 150 години от гибелта на Васил Левски (Снимки)
Възпоменателна церемония по повод 150 години от гибелта на Васил Левски (Снимки)