НОВИНИ

Клоп: Реал е специален отбор, ще се насладим на този мач

клоп реал специален отбор насладим мач
bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 20.02.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

"Реал Мадрид е един от най-големите отбори в света. Дори когато не играят най-добрия си футбол, могат да спечелят. Това ги прави специални. Работихме много здраво, за да стигнем дотук и сега ще се насладим на този момент". Това заяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп преди утрешния сблъсък с Реал Мадрид в осминафиналите на Шампионската лига.

Двата тима се изправиха един срещу друг във финала на турнира миналата година, а победата бе за Кралския клуб с 1:0. "През уикенда за първи път изгледах отново този мач и беше истинско мъчение. Играхме добре, можехме да спечелим, но те вкараха решаващия гол. Пролича си техният опит, как никога не губят увереност и се възползват от своите шансове. Анчелоти е един от най-спокойните хора на света. Той е скромен, а умението му да работи индивидуално с играчите е несравнимо. Реал Мадрид винаги са в настроение за битка. Някои от техните играчи са печелили Шампионската лига пет пъти, те сигурни си мислят, че това е техният турнир. Ние обаче ще се опитаме да ги победим", каза Клоп на пресконференцията преди двубоя.

"Червените" бяха в много слаба форма от началото на годината, но записаха победи над Евертън и Нюкасъл в последните си два двубоя. "Усещането е различно, усеща се в атмосферата. Настроението се подобри и сега трябва да тръгнем нагоре. Радвам се, че феновете успяха да ни видят в по-добра светлина в последните два мача и сега могат да очакват с нетърпение този сблъсък. Трябва да сме на най-доброто си ниво, за да имаме шанс", каза още Клоп, който допълни, че Дарвин Нунес има шанс да участва в срещата, въпреки че получи контузия в рамото през уикенда.

Ливърпул посреща Реал Мадрид във вторник от 22:00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За мисията да помагаш на бягащите от война - Манол Пейков, Теа Денолюбова и Алек Алексиев
За мисията да помагаш на бягащите от война - Манол Пейков, Теа Денолюбова и Алек Алексиев
Антитерорист: Трябва да спираме мигрантите на границата, а не да ги преследваме през страната
Антитерорист: Трябва да спираме мигрантите на границата, а не да ги преследваме през страната