НОВИНИ

Клоп се оплака, че Манчестър Юнайтед получава повече дузпи от Ливърпул

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:02, 05.01.2021
Чете се за: 01:07 мин.
Европейски футбол
клоп оплака манчестър юнайтед получава повече дузпи ливърпул

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп изрази недоволство, че Манчестър Юнайтед получава повече дузпи във Висшата лига от "мърсисайдци".

След поражението на "Сейнт Мерис" мърсисайдци са в серия от три поредни мача без победа в първенството и големият им съперник ще има шанс да излезе еднолично на върха в класирането.

В двубоя със "светците" Ливърпул можеше да получи дузпа в две ситуации - за игра с ръка на Джак Стивънс и за нарушение срещу Садио Мане, но и в двата случая реферът Андре Маринър прецени, че няма основание за наказателен удар, а решението му бе потвърдено от ВАР.

"В две ситуации Мане се опитва да остане на крака, в тези случаи други отбори щяха да получат дузпа. След това играта с ръка, не знам кой ще ми обясни това. Ситуацията с Мане изглеждаше като 100-процентова дузпа и аз попитах четвъртия съдия дали ВАР ще я разгледа, а той ми отговори, че от там вече са преценили, че няма дузпа. Някой трябва да ми обясни как успяха толкова бързо да видят различните гледни точки", заяви Клоп след двубоя.

"Няма как да променим това. Чух, че Манчестър Юнайтед са получили повече дузпи за две години, отколкото аз за пет години и половина. Нямам представа дали вината за това е моя и как е възможно да се случи. Но това не е оправдание за представянето ни. Трябва да уважим решенията и да се концентрираме върху подобряване на играта ни", допълни Клоп.

В същото време анализаторът на "Скай Спортс" и бивш играч на Ливърпул Джейми Карагър сподели, че според него дузпа за нарушение срещу Мане няма, защото нападателят на "червените" сам е потърсил контакта с Кайл Уокър-Питърс в тази ситуация.

Статистиката показва, че от началото на сезона Манчестър Юнайтед е получил една дузпа повече от Ливърпул.

"Червените дяволи" са изпълнили 6 дузпи срещу 5 за мърсисайдци. Номер 1 в тази класация е тимът на Лестър Сити, който е получил 10 дузпи през кампанията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево днес
Предимно слънчево днес
Борисов инспектира от хеликоптер напредъка по АМ "Хемус"
Борисов инспектира от хеликоптер напредъка по АМ "Хемус"