НОВИНИ

Кметът на Пловдив Здравко Димитров инспектира строителството на стадион "Локомотив"

кметът пловдив здравко димитров инспектира строителството стадион локомотив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:09, 09.05.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на Пловдив Здравко Димитров инспектира напредъка на строителните дейности на стадион „Локомотив" и се срещна с единия от двамата собственици на футболния Локомотив (Пловдив) - Адам Сотков. На срещата присъстваха още заместник-кметът на града Пламен Райчев, отговорникът за строителството на съоръжението от страна на общината - Костадин Язов, както и представители на феновете на "черно-белите". Те обсъдиха възможностите за засилване на темпото на строежа и начините, по които клубът може да помогне.

„Благодарни сме, че бяха отпуснати пари за модернизирането на комплекса и за това, че виждаме как стадионът ни се строи. В същото време искаме и ние като клуб да бъдем полезни и затова пожелахме тази среща – да обсъдим възможностите, които имаме. Нашето желание е клубът да се самоиздържа, защото има разлика между приходите и средствата, които се заделят за издръжка. Затова и искаме час по-скоро да стане стадионът, което ще ни даде възможност да се генерират приходи от експлоатацията му, а ние да помогнем спрямо силите си", заяви Адам Сотков.

Заместник-кметът Пламен Райчев разясни на собственика на "черно-белите" какви са стъпките, които те трябва да предприемат за стартиране на изграждането на централната трибуна и гарантира, че след получаване на писмо с предложение в Община Пловдив, ще съдейства за максимално бързо действие на своите служители.

Здравко Димитров също обеща, че администрацията ще направи всичко в своите правомощия за по-бързото довършване на стадиона и изграждането на подходяща инфраструктура около него.

„Знаете, че не деля двата стадиона, искам и Локомотив да получи своя нов и модерен дом. Това със сигурност няма да е последната ни среща, винаги можете да разчитате на нас за решаване на проблемите, които са в нашите възможности", обърна се Димитров към привържениците и собственика на клуба.

Костадин Язов обясни, че до два месеца Южната трибуна на стадиона ще бъде въведена в експлоатация, а трибуна „Спортклуб" ще бъде завършена в началото на следващата година.

„Не смятам, че има забавяне на строителните дейности. Стадионът се строи по график, а и искането ни е да няма забележки от компетентните органи при приемане на обекта", успокои феновете Язов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С какво парадът за 9 май в Русия се различаваше от предишните?
С какво парадът за 9 май в Русия се различаваше от предишните?
Ботев Пд със сериозна финансова санкция след мача с Лудогорец
Ботев Пд със сериозна финансова санкция след мача с Лудогорец