НОВИНИ

Кметът на Вършец приветства мъжкия национален отбор по волейбол

Български национален отбор по волейбол за мъже
Снимка: bvf.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:10, 17.05.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на Вършец инж. Иван Лазаров посрещна националния отбор на България по волейбол за мъже в заседателната зала на общината, съобщиха от Българската федерация по волейбол.

Той засвидетелства своето уважение към националите, водени от Николай Желязков, и ги приветства в града, където България ще изиграе два контролни мача срещу Испания – на 17 и 18 май от 17.30 часа.

Кметът пожела успех на националите в предстоящия сезон, започващ именно с мачовете във Вършец. Иван Лазаров и Даниела Тодорова – секретар на Община Вършец, изразиха надежда, че националният отбор ще се завръща в града, в който цари ентусиазъм сред хората, желаещи да видят на живо спортните си любимци.

От отбора благодариха за гостоприемството и похвалиха спортната зала и условията за подготовка в града.

Двубоите срещу Испания са първите официални проверки за националния отбор по волейбол за мъже преди старта на битките от Волейболната лига на нациите.

След приятелските мачове и лагера във Вършец националите заминават за Италия, където ще изиграят две срещи с домакините - актуални европейски шампиони. На 31 май и 1 юни в София ще се проведат две контроли със Словения, които ще бъдат последни преди заминаването за Канада за първата седмица от Волейболната лига на нациите.

От 21 юни до 26 юни в зала "Арена Армеец" България е домакин на мачовете от втората седмица на Лигата на нациите. Феновете ще могат да се насладят на шоуто в София - с участието на някои от най-големите звезди на световния волейбол, на изключително изгодни цени.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подпочвени води заляха аквапарка в Благоевград
Подпочвени води заляха аквапарка в Благоевград
КС ще разгледа искането на Гешев за обявяване на противоконституционно закриването на спецправосъдието
КС ще разгледа искането на Гешев за обявяване на противоконституционно закриването на спецправосъдието