НОВИНИ

Коко Гоф не загуби гейм в първия си мач на тенис турнира в Мадрид

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:36, 25.04.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
коко гоф осминафинал маями
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Американската тенисистка Коко Гоф потегли убедително на турнира от сериите WTA 1000 на клей в Мадрид, надигравайки в първата си среща представителката на Нидерландия Аранча Рус с 6:0, 6:0.

Световната №3 имаше нужда от само 52 минути престой на корта, за да заслужи мястото си в третия кръг на надпреварата за трети пореден сезон.

Любопитното за Гоф, че това беше първият успех в кариерата ѝ на ниво WTA, в която тя не дава нито един гейм на своята съперничка, а в хода на целия двубой шампионката от US Open загуби общо 18 разигравания.

Тази убедителна победа осигури на Коко място в следващия етап на състезанието, където ѝ предстои дуел срещу поставената под №31 Дария Ястремска от Украйна, която се справи с колумбийката Емилиана Аранго след обрат - 0:6, 7:5, 6:4.

Напред продължават още шестата в схемата гъркиня Мария Сакари, която надигра Дона Векич от Хърватия - 6:3, 6:2, както и десетата поставена Йелена Остапенко от Латвия, елиминирала испанката Джесика Манейро с 6:3, 6:1.

Бившата №3 в света Елена Свитолина от Украйна обаче се провали още в откриващия си двубой в Мадрид и отстъпи в два сета на Сара Сорибес Тормо от Испания - 3:6, 5:7. Загубата продължи негативната серия на 16-ата в схемата Свитолина в испанската столица, където тя никога не е преминавала отвъд втория кръг. Успехът на Сорибес Тормо пък ѝ отреди в следващата фаза да премери сили с Виктория Азаренка, която надви Татиана Мариа - 6:3, 6:1.

В същото време аут от надпреварата е и №17 в схемата - рускинята Вероника Кудерметова, която допусна поражение с 4:6, 4:6 от квалификантката от Аржентина Мариа Лоурдес Карле.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди старта на летния сезон: Липсата на персонал е основен проблем
Преди старта на летния сезон: Липсата на персонал е основен проблем
Поискани оставки и нови назначения в "Гробищни паркове"
Поискани оставки и нови назначения в "Гробищни паркове"