НОВИНИ

Коледни пътувания с влак, теглен от парен локомотив, организират от БДЖ

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:49, 07.12.2023
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
коледни пътувания влак теглен парен локомотив организират бдж
Слушай новината

БДЖ ще организира няколко коледни пътувания с влак, теглен от парен локомотив, които да зарадват почитателите на железопътния транспорт за предстоящите празнични дни, съобщиха от националния железопътен превозвач. Коледните влакове ще пътуват на 16 декември по маршрут София - Перник - София и на 17 декември София - Банкя - София.

На 16 декември празничната композиция ще потегли от Централна гара София в 9.00 ч. по маршрут през Разменна, Волуяк и Храбърско до Перник, където ще пристигне в 10.33 ч. Влакът ще бъде съставен от три вагона за пътуващите и един тематично украсен ретро вагон, където Дядо Коледа и Снежанка ще посрещат малки и пораснали деца, пишат от БДЖ.

Преди да отпътуват обратно към София с коледния влак, всички желаещи ще имат достатъчно време да се разходят, да посетят коледния базар в Перник и да се насладят на организираната празнична програма от Община Перник.

От Перник композицията ще тръгне в 14.35 ч. по маршрут през Владая и Горна баня и ще пристигне в София в 15.45 ч. Цените на билетите за пътуване в двете посоки по маршрута София - Перник - София са 58 лева за възрастни и 29 лева за деца до 10 навършени години, с включени запазени места във влака.

На 17-и декември коледният влак ще пътува два пъти по маршрута София - Банкя - София. Първият курс е в 9.15 ч. от Централна гара София, като влакът ще пристигне в Банкя в 9.45 ч. От Банкя композицията ще отпътува в 11.20 ч. и ще пристигне в София в 11.49 ч. Вторият курс на влака ще бъде с час на потегляне в 14.00 ч. от София и на пристигане в 14.30 ч. в Банкя, откъдето композицията ще тръгне обратно в 16.00 ч. и ще пристигне в София в 16.30 ч.

Коледният влак ще бъде в състав от пет вагона за пътниците и един специално украсен ретро вагон, в който отново ще са Дядо Коледа и Снежанка и за това пътуване. Времето за престой на влака в Банкя ще бъде достатъчно за пътуващите да се пренесат от една коледна атмосфера в друга, като посетят коледното градче в центъра на курортния град.

Цените на билетите за пътуване в двете посоки по маршрута София - Банкя - София е 46 лева за възрастни и 23 лева за деца до 10 навършени години с включени запазени места във влака.

Билети за коледните влакове могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн.

Пътувания с парен локомотив бяха организирани и в началото на юни, по повод Международния ден на детето. Бяха организирани пътувания от София до Перник и обратно, както и с теснолинейката от Септември до Велинград и обратно.

Освен на 1 юни, пътуване по теснолинейката имаше и на 4 юни по същия маршрут и със същото разписание. Третият маршрут на пътуване беше организиран в събота на 3 юни по направлението София - Копривщица - София.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България попадна в група с Испания, Беларус и Молдова за следващото издание на Купата на регионите
България попадна в група с Испания, Беларус и Молдова за следващото издание на Купата на регионите
Жена даде 69 500 лева на телефонни измамници
Жена даде 69 500 лева на телефонни измамници