НОВИНИ

Коло Туре е новият мениджър на Уигън

коло туре новият мениджър уигън
bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 29.11.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Уигън назначи Коло Туре за нов мениджър на клуба за срок от три години и половина. 41-годишният котдивоарец, който работи като асистент в първия тим на Лестър от февруари 2019-а насам, води преговори с отбора от Чемпиъншип по-рано този месец и сега финализира преминаването си на „DW Стейдиъм“.

Туре игра под ръководството на Арсен Венгер, Юрген Клоп и Роберто Манчини по време на състезателната си кариера, в която защитаваше цветовете на Арсенал, Ливърпул и Манчестър Сити, но няма предишен треньорски опит. В щаба на котдивоареца, който има 118 мача за националния отбор на страната, влизат Кевин Бетси и Ашвир Йохал, докато Роб Кели ще бъде негов помощник. Джеймс Бийти напусна клуба.

Туре ще пътува до Турция, за да се присъедини към новите си играчи, които са в южната страна за тренировъчен лагер в средата на сезона, преди да подновят кампанията си в Чемпиъншип с гостуване на Милуол в събота, 10 декември.

Уигън бе в търсене на нов мениджър откакто уволни Лиъм Ричардсън на 10 ноември, само две седмици след като клубът го възнагради с нов тригодишен договор, след поредица от осем последователни срещи без победа. Тимът е на 22-а позиция от 24 отбора във второто ниво на английския футбол, но е зоната на изпадащите само по голова разлика.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тридневна стачка на железниците започна в Белгия
Тридневна стачка на железниците започна в Белгия
Заловиха 23-ма нелегални мигранти в Карловско
Заловиха 23-ма нелегални мигранти в Карловско