НОВИНИ

Комисията за защита на личните данни въвежда нови мерки срещу разпространението на COVID-19

комисията защита личните данни въвежда мерки разпространението covid
bnt avatar logo
от БНТ
14:01, 01.04.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Сигурност и правосъдие

От Комисията за защита на личните данни съобщиха, че въвеждат нови мерки срещу разпространението на COVID-19 у нас. Мерките влизат в сила от днес - 1-ви април.

Във връзка с обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение и Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на министъра на здравеопазването, председателят на КЗЛД издаде заповед, с която въвежда, считано от 01.04.2020 г. организация на работа в институцията, която да гарантира непрекъсваемост на административните услуги, взаимозаменяемост на служителите, спазване на физическа дистанция и предприемане на превантивни мерки във връзка с очакваното увеличаване на случаите на заболели от COVID 19.

Временно се преустановяват откритите заседания, за което ще бъдат уведомени страните по административните производства по жалби пред КЗЛД. Заседанията на КЗЛД ще се извършват при условията на чл. 12 от ПДКЗЛДНА, според който решение на комисията може да се вземе и неприсъствено, ако председателят и всички членове на комисията са съгласни с решението и го подпишат.

Административното обслужване на граждани и администратори (предимно под формата на консултации и искания за справки) следва да се извършва единствено по телефона за консултации и по електронен път.

Възможностите за осъществяване на неприсъствен контакт с КЗЛД.

Срокът за изпълнение на горните разпореждания е до отмяна на обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Временно българи ще могат да кандидатстват за уседналост във Великобритания само с международен паспорт
МВнР: Временно българи ще могат да кандидатстват за уседналост във Великобритания само с международен паспорт
"Пирогов" с безплатен сайт за проверка на симптоми на COVID-19
"Пирогов" с безплатен сайт за проверка на симптоми на COVID-19