НОВИНИ

Константин Бачийски, ПП: Позициите в коалицията за военна помощ за Украйна се сближават

bnt avatar logo
от БНТ
08:37, 21.04.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Политика
Слушай новината

Не съм сигурен, че Българската армия разполага с каквото и да е въоръжение, което ако бъде предоставено на трета страна, няма да падне защитната ѝ способност. Така че какво, как и в какъв обем военна помощ бихме дали на Украйна това ще се реши в пленарната зала. Това каза в студиото на "Денят започва" депутатът ПГ на "Продължаваме промяната" Константин Бачийски за предложението на партията му.

По думите му има много неща, които трябва да се уточнят - нещо, което ще стане в пленарната зала. "Продължаваме промяната” обаче е балансьор в коалицията и крайното решение на коалиционния съвет ще е такова, че всяка една от политическите формации, участващи в коалицията, ще го подкрепи, увери той.

Комисията по външна политика одобри "техническа помощ за защитни цели" за Украйна

"Започна се от две доста противоположни позиции - на "Демократична България" и БСП, но във времето и до момента те до някаква степен се сближаваха. Не бих казал, че се прави компромис, а че дяволът е в детайлите - до какво България би могла да направи. За нас важното е какво отражение ще има всяко едно решение върху нашата национална сигурност", обясни Бачийски.

Какви теми още коментира депутатът вижте във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров ще доиграе мача си с Кория този следобед
Григор Димитров ще доиграе мача си с Кория този следобед
ПСЖ докосна титлата във Франция след успех над Анже
ПСЖ докосна титлата във Франция след успех над Анже