НОВИНИ

Константин Баждеков: "Левски" ще се спаси

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
10:36, 05.08.2020
Чете се за: 01:42 мин.
Български футбол
константин баждеков левски спаси

Новият член на Управителния съвет на Левски Константин Баждеков даде интервю за Спортното шоу на Дарик , в което разкри, че новият Управителен съвет на "сините" ще се събере до дни, за да започнат всички работа по належащите въпроси на "Герена".

"След като разговарях със Сираков и впоследствие като ме утвърдиха от Надзорния съвет, започвам да се включвам във всички дейности в ресори, в които мога да съм полезен. Предполагам, че тези дни ще има и събиране на Управителния съвет, който вече да започне да функционира по-конкретно по различните ангажименти, които има всеки един от нас. Очаквам в близките дни да имаме първо заседание на УС", сподели Баждеков.

"Да не говоря предварително преди да сме направили по-детайлно разпределение на нещата. Мисля, че не е коректно. Трябва ми известно време да се запозная с нещата, въпреки че съм бил толкова години в Левски. Тези три години, в които не съм бил в клуба, са достатъчно дълъг период, за да ми трябва време да вникна в някаква степен в организацията.

„Аз още не съм се запознал със ситуацията в клуба, само от това което имам най-общо като информация. За съжаление, проблемите са много. Ще се опитам да се включа в решаването им, като се направи някакъв приоритет, защото в момента ситуацията е на оцеляване. Трябва да се направят приоритети кои са най-спешните неща, които трябва да се решат", каза още той.

"Вярвам, че Левски ще оцелее. Ако не вярвах, нямаше да се захващам с нещо, което е предварително обречено. Аз съм оптимист, защото съм бил в много различни периоди за тези 18 години, в които съм бил в Левски, когато е имало различни спонсори, финансиране. Имало е много трудни моменти, но винаги в годините мисля, че Левски е доказал, че може да се пребори с най-трудните ситуации. Надявам се с подкрепата на всички, които обичат Левски, ще се възстанови в известна степен организацията и кадровото обезпечаване на клуба, за да може той наистина да започне да работи като професионален футболен клуб каквото му е името. А доста хора доказаха с действията си, че милеят за Левски", сподели още новият член на УС на "сините".

"Всеки разумен бизнесмен и бизнес оценява каква е марката Левски и какъв е интересът към нея. Аз самият си го припомних преди дни. Само с публикуване на това, че ще влизам в ръководството на Левски имаше вълна от интерес. Виждате самите вие какво е Левски и колко хора се вълнуват кой ще е в Управителния съвет и какво се случва. Неща, които за другите клубове минават и заминават и не знам дали някой ги знае и го интересува. От тук нататък е важно да продължим този интерес и да го облечем в такива измерения, в които той да носи приходи на клуба. В този момент, в който той се нуждае от сериозна помощ“.

„Действително с Наско сме работили в различни периоди като всеки си е отговарял за това, за което може. С г-н Колев също съм работил в един период. И двамата ги познавам. Като се обединят усилията на всички хора които са в УС и в Надзорния съвет и с правилни решения ще започнат да се променят нещата, но няма да стане толкова бързо определено", завърши Баждеков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров се двоуми за "US Open"
Григор Димитров се двоуми за "US Open"
Диа Евтимова с нови две победи във Флорида
Диа Евтимова с нови две победи във Флорида