НОВИНИ

Константин Баждеков: След днешното събрание се отдалечихме от молбата за несъстоятелност

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:20, 31.08.2021
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
константин баждеков днешното събрание отдалечихме молбата несъстоятелност
Слушай новината

Временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор на "ПФК Левски" Константин Баждеков обяви, че днешното Общо събрание на акционерите е било важна стъпка към отдалечаването на клуба от молбата за несъстоятелност.

Новината Баждеков сподели по време на пресконференцията след края на Общото събрание, продължило шест часа и половина.

В изявлението си той допълни още, че в клуба се стараят да подобрят финансовата ситуация, разчитайки на помощта най-вече на феновете и на новия спонсор "PalmsBet".

"Стараем се да подобряваме финансовата ситуация. Много разчитаме на феновете. Създава се грешна представа, че с подписването с Palms Bet, ще се случи голямо финансово изобилие. Разчитаме на една програма, която ще развие маркетинга ни. Много ще разчитаме на помощта на Palms Bet. Ние сами трябва да си регулираме приходите и да излезем от трудната ситуация. Пред БФС редовно се отчитаме. Около 800 хиляди са ни забавените заплати до юли към футболисти и персонал, които смятам, че скоро ще изчистим", сподели Баждеков, чийто заместник на поста изпълнителен директор трябва да стане ясен до дни.

На пресконференцията Баждеков обяви и кои са най-спешните задължения на "синия" клуб.

"Относно финансовите резултати. Голяма част от задълженията са разсрочени през годините. Най-спешните са задълженията към НАП и към господин Хубчев. Трябва да ги решим бързо, за да прекратим напрежението. Другите не притесняват оперативното ръководство. Ние ги обслужваме частично. Надявам се, че от следващи месец ще стартираме кампании и ще разчитаме на приход. Имаме план за решаване на редица въпроси и мисля, че с тези инициативи и с помощта на нашите привърженици ще успеят. За съжаление, приходите ни от мачове намаляха драстично от резултатите. Разчитаме, че с някои новини, които ще се случат в спортно-техническата част интересът към клуба ще се повиши и ще зарадваме феновете", добави той.

Накрая Баждеков внесе яснота и по въпроса със заплатите, които в момента получават футболистите в Левски и с колко те са били намалени в сравнение с миналата година.

"В момента заплатите на първия отбор са около 150 хиляди лева. Миналата година бяха 800 000 - 900 000 лева на месец. Представете си каква е редукцията и какви мерки сме взели. Недейте да мислите, че не ни вълнуват тези неща. Задълженията към НАП се отразяват върху целия клуб. Правим всичко възможно нещата да се подобрят и разчитаме на нашите партньори. Знаят ни всички задължения и неслучайно приеха, че сме перспективен партньор и в наше лице ще усетят допълните ползата от това партньорство", завърши изпълнителният директор на "сините".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганът Айда отнесе магистрала - двама загинаха
Ураганът Айда отнесе магистрала - двама загинаха
38 млн. лв е спечелила фирмата, стопанисваща "златния гьол" на "Капитан Андреево"
38 млн. лв е спечелила фирмата, стопанисваща "златния гьол" на "Капитан Андреево"