НОВИНИ

Кори Гоф стартира новата година с успех в Окланд, Ема Радукану се завърна на корта с победа

кори гоф стартира новата година успех окланд ема радукану завърна корта победа
bnt avatar logo
от БНТ
13:14, 02.01.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Поставената под №1 Коко Гоф (САЩ) стартира с победа участието си на турнира по тенис за жени на твърди кортове в Оукланд, Нова Зеландия от категория WTA 250, надигравайки в мача си от първия кръг американката Клеър Лу с 6:4, 6:2.

За шампионката от US Open 2023 това бе първи двубой за новия сезон, като тя започна много силно и в откриващия сет поведе с 4:0 гейма след два пробива. Впоследствие Гоф допусна Лу да се доближи само на гейм при 5:4, но въпреки това успя отново да вземе подаването на своята съперничка, за да затвори частта с 6:4.

Във втората играта бе равностойна до 2:2, след което световната №3 пое изцяло контрола върху срещата и спечели следващите четири гейма, слагайки точка на спора след 6:2.

„Щастлива съм да започна сезона с победа. Трябваше да бъда тествана. Мисля, че играх добре днес и съм доволна от нивото, което показах. Очевидно доста неща могат да бъда подобрени, но направих каквото трябва, за да победя. В Оукланд спечелих първата си титла от близо година. Мисля, че това даде тон на годината за мен. Сега се радвам, че съм отново тук“, коментира 19-годишната Кори Гоф след срещата.

В спор за място на четвъртфиналите Гоф ще срещне чехкинята Линда Фрухвиртова, която отстрани рускинята Анна Блинкова със 7:5, 6:4.

За втория кръг в Оукланд се класира и бившата шампионка от US Open Ема Радукану, която направи триумфално завръщане на корта и в първия си мач от миналия април насам срази румънската квалификантка Елена Габриела Русе с 6:3, 4:6, 7:5.

Следващата противничка на участващата с "уайлд кард" Радукану ще бъде украинката Елина Свитолина. Тя надигра в първия кръг друга тенисистка, която се включи в надпреварата с покана от организаторите в лицето на бившата №1 в света Каролине Возняцки от Дания с 6:4, 6:3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9-годишно дете пострада от фойерверк в Бургас
9-годишно дете пострада от фойерверк в Бургас
Слънце на северозапад, с валежи на югоизток в следобедните часове
Слънце на северозапад, с валежи на югоизток в следобедните часове