НОВИНИ

Костадинов: Докато ние вършим работа, другите се занимават със съдилища

костадинов докато вършим работа другите занимават съдилища
bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 18.01.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

"Не искам да коментирам кой какво е казал и решенията на съда. Ние докато вършим работа, другите се занимават със съдилища. Има юристи, които могат да отговарят на този въпрос", заяви вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов относно съдебните битки с Димитър Бербатов и екипа му.

Вчера Апелативният съд отмени решението на Софийски градски съд, който обяви за незаконни решенията, взети на Конгреса на БФС през октомври 2021, когато Борислав Михайлов надви Бербатов за президентския пост в централата. От екипа на Бербатов обявиха, че ще обжалват решението преди най-високата инстанция - Върховния касационен съд.

Костадинов отказа допълнителен коментар по темата по време на днешното представяне на новия партньор на БФС - една от водещите марки на спортна екипировка на световния пазар, която ще облича националните отбори на България в следващите пет години.

Вицепрезидентът на БФС заяви още, че до края на 2023-а г. всички мачове на националния отбор на България ще се играят в Разград. Съобщението от негова страна е официално потвърждение на препоръката от УЕФА, че националният стадион "Васил Левски" не е подходящ за мачове на националните отбори, както и за такива от груповите фази на трите клубни турнира. Той губи статута си на съоръжение от Категория 4 най-вече заради осветлението, което е с по-малко луксово покритие от последните изисквания на Европейската футболна централа.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов пък добави, че всички се надяват съвсем скоро да бъде завършен стадион "Христо Ботев" в Пловдив. В момента, когато това е факт, новият дом на местния клуб Ботев също ще приеме мачове на националните отбори.

"Колкото повече стадиони има в България, толкова повече градове ще гледат националите. Представителният ни отбор е на цялата страна и всеки град има право да бъде домакин, ако разполага с подходящо съоръжение", обясни Запрянов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама от обвиняемите по случая "Nexo" са обжалвали гаранциите си
Двама от обвиняемите по случая "Nexo" са обжалвали гаранциите си
Задържаха нелегални мигранти и заподозрян за каналджийство в рамките на акцията в София (СНИМКИ)
Задържаха нелегални мигранти и заподозрян за каналджийство в рамките на акцията в София (СНИМКИ)