НОВИНИ

Кръстаич: Мачът с Кипър не е точно приятелски, искам сърцата игра за България

bnt avatar logo
от Калоян Николов
17:54, 15.11.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
кръстаич мачът кипър точно приятелски искам сърцата игра българия
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстич даде пресконференция преди утрешната контролна среща с отбора на Кипър. Двубоят в Ларнака е с начален час 20 часа и ще бъде излъчена пряко в ефира на БНТ 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport. Студийната програма стартира в 19.30 часа.

Кръстаич заяви, че контролните срещи са много важни за България, тъй като тимът ни е млад и все още в процес на формиране. Специалистът иска от своите възпитаници да играят за родината ни с енергия и сърце, както го сториха в последните два мача в Лигата на нациите през септември.

„Антов много правилно каза, това не е точно приятелски мач за нас. В последните два мача от Лигата на нациите успяхме да спасим сезона и да оставим България на мястото, където трябва да бъде. Двата мача с Кипър и Люксембург не са мачове за точки, но са много важни за нас - формираме отбора. Млад отбор сме, трябва да сме готови за мачовете, които ни предстоят. Казах на футболистите, ако има някаква негативна енергия или натиск върху тях, че трябва да излязат и да играят за родината си енергия и сърце, както го направиха в Лигата на нациите“, започна Младен Кръстаич.

Сърбинът иска да вижда желание за игра и за доказване от всички състезатели, повикани в представителния ни тим.

„Със сигурност ще има и добри, и лоши моменти, обаче, аз искам енергия и желание за игра и за доказване. Искам всички, които са повикани тук да играят за националния отбор. Това ни е втори лагер, заедно сме десетина дни. Някои играят в чужбина, други играят в българското първенство. Наясно сме, че можем да изискваме много, но сме заедно много малко време", заяви Младен Кръстаич в Кипър“, добави селекционерът на България.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крум Зарков в Брюксел: EК потвърди подкрепата си за приемането ни в Шенген
Крум Зарков в Брюксел: EК потвърди подкрепата си за приемането ни в Шенген
Какво показа следственият експеримент за убийството на полицая на границата?
Какво показа следственият експеримент за убийството на полицая на границата?