НОВИНИ

Краят на една ера: Льов няма да води Германия след Евро 2020

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:55, 09.03.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Футбол
краят една ера льов води германия евро 2020

От ръководството на Германския футболна федерация съобщиха, че решението е лично на 61-годишния наставник, който застана начело на "Бундестима" след домашното Световното Първенство през 2006 година.

За тези 15 години Льов изведе Маншафта до четвъртата му световна титла през 2014 в Бразилия, а три години по-късно спечели и последното издание на Купата на Конфедерациите.

На европейско ниво, под негово ръководство, Германия участва на един европейски финал през 2008 година, загубен от Исапния с 0:1 във Виена, и на два полуфинала през 2012 и 2016 година.

След звучния провал на Световното в Русия обаче, нещата в Бундестима не вървят добре, като кулминацията беше загубата 0:6 от Исапния през есента в Лигата на Нациите.

В край на сметка това е довело до решението на Льов да престане да води германския национален отбор след 15 години вярна служба. Последният му турнир ще бъде Европейското първенство през това лято, което стартира на 10 юни, а Маншафта е в една група с Франция, Португалия и Унгария.

„Предприемам тази стъпка много съзнателно, пълен с гордост и огромна признателност, но в същото време продължавам да бъда много мотивиран, когато става въпрос за предстоящото европейско първенство. Горд, защото е нещо много специално и чест за мен да бъда въвлечен в моята страна. И защото успях да работя с най-добрите футболисти в страната почти 17 години и ги подкрепях в тяхното развитие. Имах страхотни триумфи с тях и болезнени загуби, но преди всичко много прекрасни и магически моменти – не само спечелването на Мондиал 2014 в Бразилия. Аз съм и ще остана и ще остана признателен на ДФБ, която винаги е подкрепяла мен и моя отбор с най-добрите възможни условия“, сподели Юрген Клоп в официалното си изявление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Ангелов: Ще има карантина за връщащите се от Занзибар
Проф. Ангелов: Ще има карантина за връщащите се от Занзибар
Пледоарии по делото срещу Йоан Матев: Отрича да е убил Георги Игнатов
Пледоарии по делото срещу Йоан Матев: Отрича да е убил Георги Игнатов