НОВИНИ

Крихмайер с първа титла от световно първенство

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
16:23, 11.02.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Зимни
крихмайер първа титла световно първенство

Австриецът Винсент Крихмайер спечели титлата в супергигантския слалом на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен курорт Кортина д'Ампецо.

Той финишира за 1:19.41 минута и заслужи първо злато в кариерата си от голям шампионат. 29-годишният Крихмайер остана втори в дисциплината преди две години на Световното първенство в Оре (Швеция), но този път заслужи мястото на върха. Той има осем победи за Световната купа.

Втори на 7 стотни от секундата завърши състезаващият се за Германия австриец Ромед Бауман.
За 35-годишния Бауман това е второ отличие от световни шампионати след бронза в суперкомбинацията на родна земя в Шладминг през 2013 година, когато още се състезаваше за Австрия.

Лидерът за Световната купа през този сезон и световен първенец в алпийската комбинация от Оре 2019 Алекси Пентюро (Франция) завърши на трето място на 38 стотни от секундата зад Крихмайер.

25-годишният Броуди Сигър от Канада поднесе голямата изненада, след като със стартов номер 28 завърши на четвъртата позиция. Той финишира за 1:19.83 минути и остана само на 4 стотни от бронза.

Защитаващият титлата си в супергигантския слалом Доминик Парис (Италия) днес се класира пети на 55 стотни и остана извън подиума.
Шести пък се нареди олимпийският шампион в дисциплината от Пьончан 2018 Матиас Майер (Австрия) на 60 стотни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мишел Обама стартира готварско шоу за деца
Мишел Обама стартира готварско шоу за деца
Първи разговор на Байдън с президента на Китай
Първи разговор на Байдън с президента на Китай