НОВИНИ

Криминалисти в Пазарджик разбиха оранжерия за отглеждане на марихуана

криминалисти пазарджик разбиха оранжерия отглеждане марихуана
Снимка: МВР
bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 18.08.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Оранжерия за отглеждане на марихуана в местност край Пазарджик откриха криминалисти. Съоръжението било добре прикрито далеч от преминаващия наблизо път, недалеч от голямо промишлено предприятие.

Специализираната операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик, под наблюдението на прокуратурата.

В рамките на полицейските действия е претърсен имот в местност край областния град, в който е открита оранжерия за отглеждане на марихуана. Иззети са 69 стръка канабис във фаза, готова за бране и последваща обработка - близо 80 кг зелена листна маса.

Задържани са стопанинът на имота – 55-годишен от пазарджишкото село Синитово, и двама мъже на 33 и 21 години. В къщата на собственика, който е с криминални регистрации в полицията, са открити три полиетиленови пликчета с близо 51 грама суха листна маса, реагирала при наркотеста на марихуана.

По случаите са образувани досъдебни производства. Под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик продължават процесуалните действия за документиране на престъпната им дейност.

Снимки: МВР

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия отказа да участва на Евроволей U19 за девойки
Италия отказа да участва на Евроволей U19 за девойки
Президентът на ФИФА със съболезнователен адрес до Борислав Михайлов
Президентът на ФИФА със съболезнователен адрес до Борислав Михайлов