НОВИНИ

Кристоф Галтие за Мбапе: Той даде всичко от себе си и показа, че е голям футболист

Килиан Мбапе
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 12.10.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Пари Сен Жермен и Бенфика завършиха 1:1 в група H на Шампионската лига снощи. За парижани точен беше Килан Мбапе, а след двубоя коментарите бяха изцяло свързани с бъдещето на френския национал. В часовете преди срещата публикации в медиите в Испания и Франция разбуниха духовете около един от най-скъпите футболисти в света. "Марка" написа, че Килиан Мбапе сам е поискал да напусне Пари Сен Жермен и то още през зимния трансферен прозорец. Това веднага постави под въпрос участието на нападателя в мача срещу Бенфика. Мбапе не само, че започна като титуляр, но и даде авасн на парижани с точно изпълнена дузпа в 40-та минута. Бенфика стигна до равенството с попадение на Жоао Марио също от дузпа в 62-та минута.

"Не ми харесва как един слух се превръща в новина, а новината се превръща в изявление. Намирам за изненадващо това да се случва точно преди важен двубой. Бяха казани много неща за Килиан. Не съм говорил с него, защото най-важното беше да остане концентриран за мача. Той даде всичко от себе си и показа, че е голям футболист", коментира след мача наставникът на ПСЖ Кристоф Галтие.

Ашраф Хакими също заяви: "Не сме говорили за тези слухове. Видях го фокусиран в мача. Той е щастлив тук и това е най-важното в момента."

Галтие бе принуден да замени Мбапе в последните минути на мача, след като френският национал получи лека контузия. "Удариха го много лошо и реших да пусна свеж футболист. Жалко, че ни изравниха от дузпа, тъй като нарушението не бе кой знае какво. Като цяло обаче не бяхме перфектни в офанзивната третина", обясни Галтие.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболният Левски картотекира американците Джон Флорвиъс и Алън Арнет
Баскетболният Левски картотекира американците Джон Флорвиъс и Алън Арнет
Стоичков: Много съм щастлив да съм сред 100-те най-велики футболисти на всички времена
Стоичков: Много съм щастлив да съм сред 100-те най-велики футболисти на всички времена