НОВИНИ

Куман отхвърлил възможността да поеме ПСВ Айндховен

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:01, 05.03.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
роналд куман сме говорили бъдещето
Слушай новината

Нидерланският специалист Роналд Куман разкри, че е отказал да застане начело на отбора на ПСВ Айндховен след края на сезона, когато "червено-белите" ще се разделят с настоящия си наставник Роджърд Шмид.

Шмид и ръководството не успяха да постигнат споразумение за нов договор и така германецът ще си тръгне от Айндховен малко повече от две години, след като започна работа на "Филипс Стейдиъм".

От нидерландския клуб са потърсили Роналд Куман, за да обсъдят дали е възможно именно той да стане треньор на ПСВ, на самият той призна, че е отхвърлил тази възможност.

"ПСВ се свързаха с мен, за да разберат дали имам някакъв интерес да водя отбора. По това време все още не беше ясно, че Роджър Шмид напуска. Попитаха ме дали съм отворен за възможността да бъда включен в един потенциален списък с възможни кандидати, но отказах", разкри 58-годишният специалист.

Куман вече веднъж веднъж в своята треньорска кариера в бил начело на тима от Айндховен, като води отбора през сезон 2006/07, когато "червено-белите" триумфираха с шампионската титла в "Ередивизи".

Като футболист пък Роналд Куман също беше част от клуба в периода 1986-1989 година. За тези три години ПСВ спечели на три пъти "Ередивизи", два път Купата на Нидерландия, а през сезон 1987/88 триумфира и в КЕШ, което и до днес си остава единствения трофей на нидерландския тим от най-престижния европейски клубен турнир.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"В кадър" по БНТ: Корабокрушението. "Вера Су" и старите пробойни
"В кадър" по БНТ: Корабокрушението. "Вера Су" и старите пробойни
Зеленски с послание от Киев: Не съм избягал!
Зеленски с послание от Киев: Не съм избягал!