НОВИНИ

Купата на България продължава с нови четири мача

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:27, 18.11.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
купата българия продължава четири мача
Слушай новината

Четири мача от турнира за Купата на България по футбол ще се изиграят в съботния ден (18 ноември).

Две срещи са от 1/16-финалите. В 13:30 ч. Бдин Видин посреща Берое. Победителят от този мач ще играе срещу ЦСКА 1948 на осминафиналите. Старозагорци допуснаха поражение от Арда Кърджали с 0:1 в мач от 17-ия кръг на елита, видинчани пък загубиха от Спортист Своге с 0:2 последния си двубой от Втора лига.

Черноморец ще изиграе най-важния си мач от началото на сезона. Отборът на Ангел Стойков приема Етър (Велико Търново) също в 13:30 часа. Бургазлии са на 11-о място в класирането на Втора лига. Живко Петков получи червен картон в срещата с Янтра и ще пропусне мача срещу бившия си тим Етър.
Защитникът на "болярите" Луис Кордова също е с червен картон от последния мач. Освен него от групата на Светослав Петров със сигурност отпадат още Мартин Моран и Пламен Димов. Най-вероятно готови за игра ще са Кольо Станев и Николай Янков.
Ако отстрани Черноморец, на осминафиналите Етър ще приеме Ботев Пд на 7 декември (четвъртък) от 17:30 ч.

Другите два мача днес за Купата на България са от осминафиналите.

В 14:00 ч. Локомотив София приема Спартак Варна. "Соколите" водени от Васил Петров поднесоха изненадата и отстраниха елитния Крумовград в първия кръг на турнира за Купата на България. Варненци са втори в класирането във Втора лига.

Локомотив Сф пък загуби гостуването си на съименика си от Пловдив с 1:2 в последния си двубой от Първа лига и е 12-и в класирането в елита. Спартак и Локо Сф се срещнаха за последно миналия сезон, когато железничарите спечелиха и двете срещи в Първа лига.

В последната среща от днешната програма в 14:30 ч. Пирин посреща Ботев Враца в Благоевград. Пирин успя да запише престижна победа над ЦСКА 1948 в последния си мач от Първа лига. "Орлетата" се наложиха с 2:1 в двубой от 17-ия кръг. Врачани пък претърпяха поражение в последната си среща. Момчетата на Христо Янев загубиха гостуването си на Славия с 0:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Мирчев за сглобката: Няма зависимост, няма заплахи на никакво ниво
Ивайло Мирчев за сглобката: Няма зависимост, няма заплахи на никакво ниво
Даниел Иванов-Аоияма записа пета победа на турнира по сумо във Фукуока
Даниел Иванов-Аоияма записа пета победа на турнира по сумо във Фукуока