НОВИНИ

Кузманов не успя да стигне до титлата във Фогау

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:55, 23.08.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Тенис
кузманов размина титлата фогау

Националът на България за "Купа Дейвис" Димитър Кузманов загуби финала на турнира по тенис на ITF на червени кортове в австрийския град Фогау с награден фонд 25 хиляди долара.

Кузманов претърпя поражение от поставения под номер 7 Манюел Гинар (Франция) с 3:6, 3:6 след 110 минути игра. Това бе втора победа за фрнацузина в два сблъсъка срещу Мико.

Гинар взе ранен аванс от 3:1 в първия сет, след което не изпусна инициативата до края, за да поведе с 1:0.

Втората част вървеше равностойно до осмия гейм. Тогава при сервис на Кузманов, родният представител допусна решителен пробив. Благодарение на него, Гинар взе аванс от 5:3 и още в следващия гейм затвори двубоя.

За него това е четвърта титла в кариерата и първа от 2018-та насам. Останалите му три спечелени надпревари са също от преди две години.

Въпреки загубата си днес, Кузманов изпраща много добра седмица, в която записа четири успеха. Последните два бяха много драматични като и при двата случая на Мико му се наложи да прекара на корта повече от три часа.

С достигането си до финал, рекордьорът по победи за България за Купа Дейвис си завоюва 12 точки за световната ранклиста и 2120 долара от наградния фонд. По този начин той ще се изкачи в нея и от утре ще бъде под номер 300.

Кузманов все пак си осигури 12 точки за световната ранглиста и 2120 долара за първия си финал за сезона. Той остана с 20 титли в турнирите ITF, последната от които спечели в средата на декември в Доха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
46-и ден на протести в София
46-и ден на протести в София
Една от най-горещите недели в годината беше днес
Една от най-горещите недели в годината беше днес