НОВИНИ

Кузманов спечели сет, но отпадна на старта на квалификациите в Дубай

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:28, 13.03.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Тенис
кузманов спечели сет отпадна старта квалификациите дубай

Участващият с уайлд кард българин, се представи повече от достойно срещу №87 в света Емил Руусвуори от Финландия, но в край на сметка трябваше да преглътне загубата след 2 часа и 20 минути игра.

За Димитър това беше дебют в турнир от сериите АТР 500, като дори в един момент изглеждаше, че родният представител има шанс и да си тръгне като победител.

269-ят в света игра много равностойно първи два сета, като загуби първия, но спечели втория. Уви, в последния Мико не можа да се противопостави на финландския си опонент и отстъпи след 6:7(4), 6:4, 1:6.

И двамата тенисисти влязоха в двубоя нервно, като в първите шест гейма си размениха по два пробива. След 3:3 обаче нещата си поуспокоиха и Кузманов и Руусвуори взимаха подаванията си, за да се стигне до тайбрек. В него българинът първи стигна до мини пробив, но впоследствие неговият опонент обърна развоя и след 7-4 точки поведе в сетовете.

Във втората част Руусвуори първи проби за 3:1 в своя полза, но Мико отговори подобаващо и след серия от четири поредни гейма поведе с 5:3. Финландецът намали до 4:5, но на свой сервис втората ни ракета се справи, затваряйки втората част с 6:4.

За съжаление в решителния трети сет Кузманов не успя да задържи това си ниво, губейки първите пет гейма. Българинът все пак спечели почетен гейм, но за повече нямаше сили и така Руусвуори се класира за финалния етап на квалификациите след 6:1 в своя полза.

В спор за място в основната схема 87-ят в света ще срещне Виктор Троицки, който се наложи със 7:5, 6:0 над австралиеца Марк Полманс по-рано днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биткойнът надхвърли 60 000 долара за първи път
Биткойнът надхвърли 60 000 долара за първи път
Костадин Ангелов: Няма риск за ваксинираните с "Астра Зенека"
Костадин Ангелов: Няма риск за ваксинираните с "Астра Зенека"