НОВИНИ

Кузмнов: Ако бях спечелил в Задар, бях сигурен за "Ролан Гарос"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:21, 30.03.2021
Чете се за: 00:41 мин.
Тенис
кузмнов бях спечелил задар бях сигурен ролан гарос

Втората ракета на България Димитър Кузманов сподели пред колегите от БНР, че е бил много близо до осигуряване на място в квалификациите на "Ролан Гарос", като само и единствено загубата на финала в Задар го лишава от място в пресявките в Париж.

27-годишният пловдивчанин не веднъж е споделял, че сред най-големите му мечти е попадане в квалификациите на турнир от Големия Шлем. След силното си представяне до момента през сезона мечтата на Мико е много близо до това да се сбъдне.

„Ако бях спечелил финала в Задар, щях да съм си гарантирал участието в квалификациите в Париж. Затова следващата седмица ще участвам на чалънджър в Португалия, а после и на турнир в Южна Америка, преди крайния срок за влизане в „Ролан Гарос“, който е 25 април“, сподели Кузманов.

Пловдивчанинът от вчера е №241 в света след финала в хърватския град и на теория това би трябвало да му е достатъчно, за да попадне в квалификациите в Париж.

За да бъде напълно сигурен за своето място във френската столица обаче, Мико ще участва на турнира на клей в Оейраш, Португалия, а после ще се включи и в две надпревари в Южна Америка в Санта Крус (Боливия) или Консепсион (Чили).

Участниците в основната схема и пресявките на "Ролан Гарос" ще се определят, базирани на класирането в световната ранглиста от 25 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха принц Уилям за най-секси плешив мъж на света
Обявиха принц Уилям за най-секси плешив мъж на света
Продължава разследването за причините за катастрофата с Петр Келнер
Продължава разследването за причините за катастрофата с Петр Келнер