НОВИНИ

Лацио и Байерн влизат в историческа битка на "Олимпико"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:12, 23.02.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Шампионска лига

Осминафиналната фаза на Шампионската лига продължава тази вечер с двубоя между отборите на Лацио и Байерн (Мюнхен).

Точно в 22 ч. на митичния "Олимпико" в Рим двата отбора ще се изправят за първи път помежду си в най-престижния европейски клубен турнир, а това прави сблъсъка още по-вълнуващ.

Баварците са актуалния носител на трофея, а в Катар покориха и световния връх, след като добавиха и титлата от Световното клубно първенство.

След триумфа си на европейската и световна сцена, Байерн показа колебания в Бундеслигата. Шампионите се издъниха срещу последния Арминия (Билефелд), като едва стигнаха до равенство 3:3, а в последния кръг загубиха с 1:2 от Айнтрахт във Франкфурт.

Римските "орли" са с 3 победи и 1 загуба от лидера Интер в последните си четири мача и излизат със самочувствие срещу разклатения си съперник, като ще се опитат да запишат успех.

Треньорът на Байерн - Ханзи Флик има доста кадрови проблеми. Томас Мюлер и Бенжамен Павар са с коронавирус, а трайно контузени са Серж Гнабри, Корентен Толисо, Дъглас Коста, Танги Нианзу и Александер Нюбел.

Единственият светъл лъч в тунела за Байерн остава головата машина Роберт Левандовски, който не спира да бележи.

Треньорът на Лацио - Симоне Индзаги определи двубоя с баварците като кулминацията на работата си начело на "орлите" в последните пет години. Специалистът очаква и с интерес персоналния двубой между носителя на "Златната обувка" Чиро Имобиле и Роберт Левандовски.

Със сигурност ни очаква интересен сблъсък тази вечер, а крайният победител ще стане ясен след реванша на 17 март в Мюнхен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец оставя грешник на пейката за дербито с ЦСКА
Лудогорец оставя грешник на пейката за дербито с ЦСКА
Русенският митрополит: Не вярвайте, че ваксинацията поражда чувство на греховност
Русенският митрополит: Не вярвайте, че ваксинацията поражда чувство на греховност