НОВИНИ

Лацио определи Жозе Моуриньо като "обсебен"

Жозе Моуриньо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 02.05.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лацио излезе с официално становище, насочено към мениджъра на градския опонент Жозе Моуриньо. "Лациалите" обвиниха португалеца в неуважение, след твърдение на мениджъра, че Лацио спечели последната си среща с гол от засада.

Треньорът на "римските вълци" беше недоволен от нулевото шампионатно равенство на тима му с Болоня. На пресконференцията след срещата той се оплака, че от своя страна тимът на Лацио спечели своя мач срещу Специя в Серия А с гол от засада.

"Нещото, което не се е променило за последните 22 г. е, че можеш да спечелиш мач с гол от засада. Вчера един от отборите победи с гол от засада", заяви специалистът, без да назовава името на отбора.

В отговор на думите му Лацио публикува съобщение на клубния си сайт, в което, без да назовава Моуриньо, го определя за обсебен от случващото се в Лацио, а не в собствения му клуб.

"Фактът, че през 2022 г. един треньор постоянно говори за действията на други отбори и решенията на съдиите. Медиите, от своя страна, обръщат внимание на тези коментари и забравят за професионалната си роля и своята безпристрастност. Това означава, че те са обсебени от Лацио. Мислите им са насочени към проблемите на други отбори, вместо към собствените им цели. Някои протагонисти критикуват ВАР и съдиите твърде често. Лацио не може да приеме тези обвинения", пише в изказването на клуба.

Три мача преди края на сезона и двата отбора имат по 59 точки. Рома заема 5-ата позиция в класирането, докато Лацио е място по надолу в подреждането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българска компания може да е замесена във внос на компоненти за руски ракети, твърди Ройтерс
Българска компания може да е замесена във внос на компоненти за руски ракети, твърди Ройтерс
Има опасност от затваряне на училища заради скъпия ток
Има опасност от затваряне на училища заради скъпия ток