НОВИНИ

Лацио отново е на трона в Рим след минимален успех в дербито срещу Рома

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:05, 19.03.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
лацио отново трона рим минимален успех дербито рома
Слушай новината

Отборът на Лацио надви Рома с минималното 1:0 в дербито на Рим и по този начин записа втори пореден успех на "вълците" през тази кампания.

Победата изкачи "орлите" до второто място в подреждането на Серия "А" с 52 точки, на две пред третия Интер, който по-късно тази вечер се изправя срещу Ювентус. Рома, на Жозе Моуриньо, пък остава на петата позиция с актив от 47 пункта.

Решаващо за развитието на двубоя на "Стадио Олимпико" се оказа изгонването на Рожер Ибаниес от състава на "виненочервените", който получи втори жълт картон още в 32-та минута.

Това предостави инициативата на Лацио, които стигнаха до гол в 65-ата минута чрез Матиа Дзакани, който получи подаване от Фелипе Андерсон и с премерен диагонален изстрел матира стража на Рома Руи Патрисио.

"Вълците" решиха, че са отговорили почти мигновено, когато в 67-ата минута Николо Казеле си отбеляза автогол и на пръв поглед възстанови паритета на "Олимпико". След преглед на ситуацията с ВАР обаче главният съдия Давиде Маса отсъди засада, тъй като Крис Смолинг, който нанесе удар секунди по-рано в атаката, е бил в нередовна позиция.

Така, съставът на Лацио запази минималния си аванс и до края на срещата не го изпусна, записвайки първи дубъл над Рома от сезон 2011/12 насам.

След края на срещата пък се стигна до ескалация на напрежението между футболистите на двата отбора, което доведе до показването на червени картони за Адам Марушич от състава на "бианкочелестите" и Браян Кристанте от този на "вълците.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Викторио Илиев триумфира на Световната купа по бокс за младежи в Черна гора
Викторио Илиев триумфира на Световната купа по бокс за младежи в Черна гора
Георги Иванов завюва златния медал на европейското по борба до 23 години в Букурещ
Георги Иванов завюва златния медал на европейското по борба до 23 години в Букурещ